Fociultra is építi a Honvéd új stadionját

Célegyeneséhez érkezett a Bozsik Aréna kivitelezése – egy biztos, gondos kezek építik.

Már csak hetek kérdése, hogy elkészüljön a Budapest Honvéd új otthona. A 80 évig szolgált Bozsik Stadiont felváltó Bozsik Aréna munkálataiban részt vesz a kispestiek egyik vezérszurkolója is.

Fotó: honvedfc.hu

A West Hungária Bau és a Pharos '95 konzorciuma az új Bozsik Aréna építkezésének utolsó fázisánál – az elektromos és gépészeti, melegburkolási munkáknál, a bútorozásnál, illetve a gyepszőnyeg telepítésénél – tart. A 8200 fős modern stadion kivitelezése során nagy hangsúlyt fektettek a kapcsolattartásra a kispesti klub szurkolóival, akik a legfőbb használók lesznek. A visszajelzésekről ennél közvetlenebbül nem is értesülhetnének a kivitelezők, hiszen a legrégebbi magyar ultracsoport, az Ultra Red Boys egyik oszlopos tagja maga is aktívan részt vesz az építkezésben.

Márton Tamás a Magyar Építők hírportálnak többek közt elárulta: a kispesti kötődése miatt számára a szakmai kihíváson túl érzelmi kérdés is, hogy az új Bozsik építésén dolgozhat. Elvégre Kispesten nőtt föl, a Honvédnak szurkol, mióta az eszét tudja, és a lelátón kötött életre szóló barátságokat.

„Minden nap az hajt, hogy ez az aréna picit különlegesebb, egyedibb legyen a többinél, ami, mint látható is lesz, sikerült. A Bozsik a mestermű, amit minden nap látni fogok, és jó érzéssel fogok azokra gondolni, akikkel megalkottuk. Ennek a stadionnak a szurkoló lesz a szíve, a hangunkkal lesz teljes a kép: ami nekünk az otthont jelenti majd, az az ellenfeleknek a pokol lesz”

A drukkerek egy csoportja tavaly decemberben már az épület legmagasabb pontjának elérésekor, a hagyományos bokrétaünnepségen bejárhatta az új stadiont, majdani helyét a kapu mögötti lelátón.

„Köszönjük a munkátokat!” – üzentek akkor egy molinón, a bokrétát pedig szurkolótársuk tűzhette ki a helyére.

 

Télre elkészülhet

Egyelőre nem tudni pontosan, mikor készül el az új Bozsik Aréna. Az eredetileg júniusra tervezett átadás helyett – valószínűleg a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt – legutóbb november környéki dátumról szólt a pletyka. Erre utal, hogy az NB I új szezonjának második körében, az MTK elleni meccs pályaválasztói jogát felcserélték a klubok, így a 13. fordulóban, december 5-én a kispestiek talán már új otthonukban fogadhatják a kék-fehéreket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!