A szervátültetett Ádám kapta a közös vacsorát a neves sportolókkal 

A Civilút Alapítvány Minden sport mindenkié! kezdeményezésére ép és parasportolók fogtak össze, hogy segítségükkel minél szélesebb körben hirdessék a program üzenetét, hogy a sport igenis mindenkié. Emellett a másik céljuk az volt, hogy egy jótékonysági árveréssel segítsék a fogyatékossággal élő hazai sportolók lehetőségeinek kiszélesítését.

A Minden sport mindenkié! kezdeményezést még nyár elején indította el a Civilút Alapítvány, amely mellé ép és parasportolók is teljes szívvel-lélekkel odaálltak. A jótékonysági árverésen egy pólóra lehetett licitálni egészen július 11-ig. Ezt alá is írták a kezdeményezést támogató Exatlonos sportolók és a parasportolók is: Varga Kata és Kiss Péter, eredményes parakajakosok, illetve Böjte Dave, Kempf Zozó és Busa Gabriella is.

Böjte Dave
Fotó: Exatlon Hungary / TV2

„A jótékonysági árverés záróeseményét egy jótékonysági evezéssel zártuk, ahol az Exatlonos és parasportolók vegyesen a Magyar Ergométer Szövetség két gépébe ültek, ahol összemérték tudásukat. Ezek kifejezetten mozgássérült, rehabilitációs céllal használhatóak, és nem kell vízen lenni velük, hanem beltéren lehet evezni velük. Kettő percet adtunk nekik, hogy ennyi idő alatt hány métert tudnak megtenni a gépeken„ – mondta a Ripostnak Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke.

„Az árverésen a Tigra Kft. tette a legnagyobb felajánlást, ezt egészítette ki a Paralimpiai Bizottság – méghozzá annyival, amennyit összeevezett a két vegyes páros csapat az ergométer gépeken. Horváth Gábor kétszeres olimpiai bajnok is hozzájárult a kiegészítéshez, így összesen 650 ezer forintot gyűjtöttünk össze” – mesélte boldogan Ruttkay Réka, aki elárulta, hogy ezt az összeget a magyar szervátültetett sportolók javára fordítják.

A jótékonysági árverés győztes licitálója a pólón kívül egy all inclusive vacsorát kapott Busa Gabriellával, Böjte Dave-vel, valamint Varga Katalinnal és Kiss Péterrel a Fröccsterasz felajánlásának jóvoltából, amelyre szombaton, azaz ma kerül sor.

„A jótékonysági árverésnek volt egy vacsora része is. Erről az árverésen legnagyobb felajánlást tett cég lemondott, felajánlotta a szervátültetett sportolók javára. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége Velkey Ádámnak ajánlották fel ezt a vacsora lehetőséget. Ádám többszörös világbajnok szervátültetett sportoló, aki veseátültetésen esett át. Amellett, hogy eltökélt sportoló, nagy tisztelője az Exatlonos és parasportolóknak, és boldogan mondott igent a közös vacsorára„ – árulta el Ruttkay Réka.

 

Mint azt megtudtuk, nem véletlen, hogy ennyi ember támogatta a kezdeményezést: fontos, hogy mindenki meg tudja találni a sportot, ami neki való, még akkor is, ha szervátültetett emberről van szó – ekkor ugyanis 30-40 százalékkal nő a rehabilitációs esély.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy döntést hozott Csobot Adél és Istenes Bence

origo.hu

A teljes megsemmisülés fenyegeti az ukrán hadsereget

borsonline.hu

Mi történik? Sorban tűnnek el a gyerekek Budapesten

vg.hu

Tovább csökkenti a trappista árát az egyik legnagyobb bolt – érdemes várni hétfőig a vásárlással

ripost.hu

Nagyot nőtt Berki Krisztián gyönyörű kislánya – Fotó

mandiner.hu

Putyin aláírta az új rendeletet – hihetetlen méretűre duzzad az orosz hadsereg

origo.hu

Horrorisztikus lények okoztak hatalmas pánikot egy tengerparton

mindmegette.hu

A pénztárnál összeesett és meghalt egy férfi Gazdagréten

ripost.hu

Ezek lesznek olcsóbbak áprilistól: íme a lista!

ripost.hu

Mi történt? Csonka Pici házasságról beszélt egy gyönyörű színésznő társaságában - Fotó!

mindmegette.hu

Amikor a mókus spájznak nézi az autódat: 160 kilónyi dióval pakolta meg a járgányt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

"Kimegyek Csapó Dudi sírjához beszélgetni" - hamarosan teljesen meggyógyul a nagybeteg magyar pólós

OLDALVONAL

Hosszú Katinka nem búcsúzik, így térhet vissza az uszodába

OLDALVONAL

Hosszú Katinka megküzdött a Fradival, vele örül a sztárvilág

OLDALVONAL

Terpesz, pucsítás: mindent bevállal a kanapén a szégyentelen ringlány

OLDALVONAL

Nem egy, hanem kettő: Hosszú Katinka csodás hírt kapott

OLDALVONAL

Összeesett a pályán egy játékos: szerelmét lesokkolta, ami ezután történt - videó

OLDALVONAL

Százmilliókat költött Hosszú Katinka: exkluzív interjúban beszélt a nehézségeiről - Videó