Tízezrek lesik minden szavát, erre kiderült: hajléktalanként tengeti az életét

Évek óta egy parkban él a híres atlétika-szakértő. Rajongói most segítenek neki az újrakezdésben.

Hihetetlen sztorira bukkant egy spanyol sportmagazin munkatársa, Alfredo Varona. Egy parkban megtalálta Joaquín Carmonát, aki híres atlétikai gurunak számít arrafelé, de több mint három hónapja „eltűnt”.

Carmona (balra) évek óta hajléktalan, de most segítenek rajta
Fotó: Twitter

32 ezer követője hiába várja a megszokott Twitter-bejegyzéseit.

Carmona március 15. óta hallgat, pedig addig napjában akár négy-öt bejegyzéssel is kommentálta a könnyűatlétika világának történéseit.

„Egy sportoló rekordot állít föl. Vagy nyer egy címet. Vagy kudarcot vall. Vagy születésnapja van. Vagy meghal. És azonnal jött @jokin4318 tweetje. Méghozzá egy tökéletes tweet”

- írta róla a La Vanguardia barcelonai napilap, jelezve: Carmona még a szakértők számára is igazodási pont, ha adatokról vagy tényekről van szó. Csakhogy a kilétéről eddig senki, semmit sem tudott. Rajongótábora is hiába kérdezte, mi lehet vele az eltűnése óta. Találgatták, hogy koronavírussal fertőződhetett-e meg.

Most viszont kiderült, hogy egy évek óta hajléktalanról élő férfiről van szó. Nem egyetemi professzorról vagy tudósról – ahogy a posztjai alapján találgatták róla. Ehhez képest egy alkoholista apa és egy súlyos beteg anya fia, aki majdnem 30 éve, tiniként költözött Madridba. Az 1983-as helsinki világbajnokságon a cseh Jarmila Kratochvílová 800 méteres futása hatására szeretett bele az atlétikába.

A Twitter-bejegyzéseit egy közeli könyvtár ingyenes wifijén írta ócska laptopján, ott követte a híreket is. Csakhogy a könyvtárat a járvány miatt március közepén bezárták.

A Carmonára rálelő újságíró gyűjtést kezdett az interneten, ahol órák alatt összejött 11 ezer euró (3,8 millió forint), sőt egy ismeretlen felajánlónak köszönhetően fedél is jut már a 46 éves férfi feje fölé: szobát bérelt neki egy panzióban. Munkalehetőséget is kapott már az atlétika területéről.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!