Szoboszlaival hirdetne forradalmat az európai sztárcsapat

Focistánk és ügynöke szerint korai még a jövőjével foglalkozni, de az AC Milannál máshogy gondolják. Régi ismerős vinné Olaszországba.

Nyáron forradalmi változtatásokra készül az AC Milan ügyvezetője, Ivan Gazidis. A korábbi Arsenal-vezető és az RB Leipzigtől csábított Ralf Rangnick irányításával a játékoskeret is átalakul – és ebben olasz sajtóhírek szerint Szoboszlai Dominik is központi szerepet játszhat.

Rangnick Lipcse helyett Milánóba csábítja Szoboszlait?
Fotó: Getty Images

Az olasz bajnokságban jelenleg hetedik, így legfeljebb az Európa-liga-szereplésért küzdő egykori sztárcsapat legjobb labdarúgói közül pénzzé tehetik például a kapus Gianluigi Donnarummát, de kelendő lehet Simon Kjaer, Theo Hernández, Franck Kessié, Hakan Calhanoglu és Ante Rebic is. Sőt a nyárig szerződtetett Zlatan Ibrahimovic is továbbállhat.

Az értük befolyt és a távozásukkal megmaradó pénzből Rangnick a bevált Red Bull-mintára fiatal tehetségekre építené a Milant. Név szerint egyelőre két biztos jelöltet említenek. Mindketten az osztrák energiaital-gyártó konszern csapatainál játszanak, azaz jól ismerheti őket a különböző pozíciókban nyolc éve ott ténykedő német szakember. A kapuba kiszemelt 22 éves brazil Cleiton az RB Bragantino, a középpálya vezérének szánt 19 éves Szoboszlai pedig a Red Bull Salzburgnál szerepel. Kiemelik, hogy a magyar középpályást – csak az olasz élklubok közül – figyeli a Juventus, az Internazionale és a Lazio is.

Egyelőre a Nemzeti Sportban megszólaltatott válogatott focistánk és menedzsere, Esterházy Mátyás is amondó: korai azzal foglalkozni, hogyan alakul Dominik jövője.

Attól mindenesetre a hétszeres BEK-, illetve BL-győztesről szóló hírek alapján nem kell tartaniuk, hogy nem lesz kérő akár már a következő hetekben-hónapokban.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!