Fortyognak az indulatok Kassai Viktor döntése után, a hibáit emlegetik

A nemrégiben visszavonult játékvezető Oroszországban lesz a játékvezetők szakmai vezetője.

Vegyes reakciókat váltott ki Oroszországban, hogy Kassai Viktort nevezték ki a helyi játékvezetők szakmai főnökévé. Akár 300 millió forintot is kereshet évente.

Kassai Viktor
Fotó: MTI

Bombaként robbant a hír, hogy az orosz játékvezetők szakmai vezetője lett a néhány hete visszavonult legismertebb magyar focibíró. Kassai feladata az első három osztályban ténykedő bírók munkájának megszervezése, irányítása. Mindezt jó pénzért teheti: elődje, a lemondott olasz Roberto Rosetti 1 millió eurót (333 millió Ft) keresett évente a Szport-Ekszpressz szerint.

„Nekem ez óriási lehetőség, a magyar játékvezetést képviselem külföldön. Olyan, mintha egy magyar edzőt valamelyik számottevő külföldi válogatott mellé hívták volna szövetségi ka­pitánynak” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 44 éves Kassai, az interjút a Bors idézte.

Kinevezése vegyes érzelmeket váltott ki Oroszországban, a helyi újságok a sikerei mellett (BL- és klubvilágbajnoki döntőn is ténykedett) kivétel nélkül a hibáit is megemlítik. Többek között a 2012-es Eb-n a hazai ukránoknak nem adott meg egy szabályos gólt.

„Nem értem, miért hívunk külföldit, én az orosz szakembereket támogatnám” – mondta Valerij Gazzajev korábbi orosz szövetségi kapitány a Kommersantnak. Azonban voltak pozitív hangok is. A szövetség tiszteletbeli elnöke, Vjacseszlav Koloszkov úgy fogalmazott: nagyszerű a döntés, mert Kassai az egyik legjobb bíró.

A magyar szakember jövő héten Szocsiban kezdi meg új munkáját, VAR-képzésre kíséri majd az orosz sporikat, majd edzőtáborba vonulnak. Azt egyelőre nem tudni, munkájához kiköltözik-e Oroszországba, vagy utazgatások mellett részben Magyarországról végzi majd a munkáját.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!