Fordulat Szoboszlai ügyében: már járt is az olasz sztárklubnál

Jelek utalnak a téli klubváltására. Nem csak a Juventus és az Inter van képben, sőt talán már le is maradtak a magyar középpályásról?

Habár az utóbbi hónapokban röpködnek az angol, német és más kérők nevei vele kapcsolatban, a legkitartóbban az olasz klubok érdeklődnek Szoboszlai Dominik iránt. Most újabb pletykákkal öntöttek olajat a tűzre.

Nyáron inkább maradt Salzburgban, de az olaszok szerint januárban már váltana
Fotó: Getty Images

A Tuttosport torinói sportnapilap hétvégi cikke szerint a bajnok Juventus a magyar középpályást és salzburgi csapattársát, a gólzsák Erling Braut Haalandot is vinné a télen, csakúgy, mint a trónkövetelő Internazionale. Csakhogy könnyen lehet, hogy a biztosabb játéklehetőség miatt Szoboszlai mást választ: a Laziót.

A lalaziosiamonoi.it hétfői értesülése szerint a 19 éves magyar válogatott tehetség ügynöke már jelezte is a római klubnak: januárban tárgyalhatnak, ha a Lazio vezetői fenntartják korábbi érdeklődésüket. Szoboszlai ugyanis állítólag titokban már járt a klub formellói sportközpontjában, mielőtt úgy döntött volna, hogy egyelőre marad az osztrák csapatnál. Az akkori visszakozás miatt kicsit meg is orrolt Claudio Lotito elnök-tulajdonos, ellenben Igli Tare sportigazgató a cikk alapján valósággal „beleszeretett” focistánk játékába.

Nyár óta változott a helyzet

Dominik most állítólag azért hajlana a téli klubváltásra, mert az új edzőnél, Jesse Marsch-nál ősszel nem kapott annyi játéklehetőséget, mint amennyire a tavaszi berobbanása után számított. A BL-csoportmeccseken ugyan ötből négyszer kezdő volt (csak a Napoli ellen nem jutott szóhoz), viszont a 17 bajnokiból csak hétszer volt a kezdőcsapat tagja, és ötször csereként sem léphetett pályára.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!