Daganatos megbetegedéséről vallott válogatott focistánk

Drámai időszakon esett túl Marco Rossi felfedezettje, aki most már Uruguay és Wales ellen készül.

Gazdag Dániel a válogatott többi tagjához hasonlóan gőzerővel készül az Uruguay és a Wales elleni mérkőzésekre, de a Honvéd fiatal labdarúgóját klubja honlapján a „Movember” akcióval kapcsolatban szólaltatták meg. Ez a férfiak egészségügyi szűrésének fontosságára hívja fel a figyelmet. Annak idején nem verték nagydobra a betegségét, de a fiatal középpályás néhány éve személyesen is érintett volt: 18 éves korában hererákot diagnosztizáltak nála.

Gazdag (fehérben) szeptemberben, Montenegróban már átesett a tűzkeresztségen a válogatottban
Fotó: MTI

„Tudom, hogy ilyenkor bajuszt szokás növeszteni, de ehhez az én arcszőrzetemnek még fejlődnie kéne, talán jövő novemberre nőne meg annyira, hogy ezzel is fel tudjam hívni a figyelmet a szűrések fontosságára”

- viccelődött Gazdag, aki az előző NB I-es fordulóban csodás gólt lőtt csapata győztes felcsúti bajnokiján.

„Nekem is volt hasonló betegségem, 18 éves voltam, amikor heredaganatot találtak nálam. Abból a szempontból szerencsés voltam, hogy időben észrevettük, sőt olyan hamar kiderült, hogy kezelésekre sem kellett járnom, egy műtétet kellett végrehajtani, ami megoldotta a problémát. Nehéz volt az első pár nap, amikor kiderült, hogy mi a baj, de szerencsére jól kezeltem, sikerült pozitívan állnom az egészhez. Az orvosok is biztattak, mondván még időben észrevették, így jó eséllyel nem lesz komolyabb problémám, és azzal kapcsolatban is megnyugtattak, hogy nem kell aggódnom, lehet gyermekem a jövőben.”

- mondta, s valóban: két évvel később megszületett ifjabb Gazdag Dániel.

Danika azóta már hároméves, édesanyjával, Grétával együtt elmaradhatatlan vendége a Kispest-meccseknek. Sőt, a kisfiú gyakran édesapjával együtt ünnepli a pályán a győzelmeket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!