Kitoltak a horvátok a magyar szurkolókkal

Kirándulás helyett másfél napos túra. Miért kellett elvinni a fontos Eb-selejtező meccset a legtávolabbi stadionba?

Nem elég, hogy sérülések és eltiltás miatt tartalékosan készül labdarúgó-válogatottunk az októberi Eb-selejtezőire, a magyar szurkolók is csak korlátozottan segíthetnek Marco Rossi csapatának.

Fotó: MTI

 

A szomszéd horvátok piszok messzire költöztették a csütörtöki csoportrangadót, vasárnap pedig egy UEFA-büntetés miatt a törzsközönség helyett csak gyerekek szurkolhatnak a helyszínen a mieinknek.

Nem valami barátságos húzás a világbajnoki ezüstérmes Horvátország részéről, hogy a dalmát tengerparti Splitben rendezi a magyarok elleni meccsét. Szurkolóinknak így több mint a kétszeresét kell utazniuk, mintha Zágrábban vagy akár a magyar határhoz közeli Eszéken lenne az Európa-bajnoki selejtező.

Eszéken is rendeztek már horvát-magyar meccset
Fotó: MTI

Eddig nem ez volt a gyakorlat a két jó kapcsolatot ápoló szövetségnél, ráadásul időközben kiderült, hogy a spliti tengerpart melletti Poljud-stadion gyepszőnyege gombás megbetegedés miatt pocsék állapotban van.

A párosítás tétmérkőzéseinek – a 2006-os németországi világbajnokság selejtezőinek – eddig a fővárosok adtak otthont. Márpedig Zágráb 3,5 óra alatt könnyedén elérhető budapesti indulással. Split ennek a duplája, sőt a Carpathian Brigade kereken 10 órásra tervezi az odautat a beiktatott megállásokkal.

Fárasztó és hosszú út vár a buszkonvojra

Nem csoda, hogy a magyar tábornak minden elszántság és lelkesedés ellenére is problémás az utazás. Legalábbis erre utal, hogy a beharangozott különvonatot a túlontúl hosszúra nyúló zötykölődés (és a vélhetően éppen emiatt kevés jelentkező) miatt le kellett mondaniuk a szervezőknek. Így a legelszántabb magyar drukkerek százai inkább bérelt buszokkal vágnak neki a meccs nélkül is fárasztó oda-visszaútnak.

Azerbajdzsán ellen aztán már az sem szurkolhat Marco Rossi csapatának a helyszínen, a budapesti Groupama Arénában, aki hajlandó lenne ezért minden fáradságra, és aki a legcsekélyebb mértékben sem tehet az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) büntetéséről. A magyar-szlovák rangadón tapasztalt rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt a józan többséggel is kibabráltak azzal, hogy zárt kapuk mögött – illetve kizárólag 14 év alatti gyerekkel és kísérőikkel a lelátókon – kell megrendezni a vasárnapi meccset.

Tavaly a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés is zártkapus volt
Fotó: MTI

A magyar szövetség a spliti túrázóktól is kéri, hogy tartózkodjanak az UEFA által kifogásolt rigmusoktól, nehogy újra „néhány száz ember tízezrektől vegye el a későbbi szurkolás lehetőségét”.

Eszék és Pécs is volt már helyszín

A Splitnél sokkal közelebbi Zágrábban és Eszéken is rendeztek már a horvátok Magyarország elleni válogatott meccset. 2004-ben vb-selejtezőt játszottunk Zágrábban (magyar szempontból: 0-3), 1996-ban pedig a határhoz közeli Eszék volt egy barátságos mérkőzés (1-4) helyszíne. 2002-ben nálunk is a horvát határhoz közeli Pécs adott otthont egy felkészülési meccsünknek (0-2).

Figyelem: fegyelem!

A magyar szurkolókat szállító buszok konvoja csütörtökön hajnali 5-kor indul a Planetáriumtól, és várhatóan 15 órára ér Splitbe. A 20.45-kor kezdődő Eb-selejtező után, 0.30-tól körülbelül péntek délelőtt 10-ig tart a hazaút.

A szervezők közleményben hívták föl nyomatékosan az utazók figyelmét, hogy a túra fontossága miatt kéretik kulturáltan, fegyelmezetten, és minimális alkoholfogyasztással buszozni. Aki például összehányja a járművet, 30 ezer forintos takarítási díjat köteles fizetni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Őrtilosban is fideszes polgármester lesz

origo.hu

Putyin megüzente, mikor lesz béke

vg.hu

A fogyasztókkal fizettetnék meg az orosz gáz kiesése miatti költségeket

ripost.hu

Tévéadásban mutatta meg a melleit a világsztár bombázó lánya

astronet.hu

Általános heti horoszkóp 2022. július 4-10.: a Mars és a Merkúr is jegyet vált, ami intenzív energiákat jelez

ripost.hu

Újabb halálos cápatámadás történt Egyiptom

ripost.hu

Jolly albérletbe kényszerül, de több tízmilliós autópark van az udvarban? - videó

ripost.hu

Hűha, a bikinis Zimány Lindánál nem látsz ma szexibbet!

ripost.hu

Forró: Szabó Zsófi levetkőzött egy szál bikinire

További cikkek

OLDALVONAL

Nagy a baj, Kapás Bogi négy napja lázasan fekszik

OLDALVONAL

"Megszaporodtak a kék-zöld foltok a lányokon" - Bíró Attila nem kertelt

OLDALVONAL

Izgalmas hónapok, világbajnokságra vágyik a Fradi csatára

OLDALVONAL

Nagy a boldogság, Cseh Laci ezért mond le a vizes vébéről

OLDALVONAL

Vadító pózban, meztelenül hűsölt a csodás mellű bloggerlány

OLDALVONAL

Nagy az öröm, férjhez megy a magyar csodakapus

OLDALVONAL

Videón a botrány, szöglet helyett a partjelzőt rúgta telibe a sztár

OLDALVONAL

Különleges látogatók, Boris Becker ezt megkönnyezi a börtönben