Megy vagy marad Marco Rossi? Árulkodó jeleket küldött a családja

Aligha üres pletyka a szövetségi kapitányunkat csábító kínai és arab klubokról szóló hír.

Külföldön is felfigyeltek Marco Rossi magyar csapatok élén elért sikereire. Egy, a szövetségi kapitányunkkal kapcsolatos hírekről évek óta rendre elsőként értesülő neves olasz futballszakíró szerint kínai és egyesült arab emírségekbeli klubcsapatok vezetői érdeklődnek iránta.

A Sky Italia újságírója, Gianluca Di Marzio a saját híroldalán írta: Rossit szívesen látnák több kínai Szuperliga-csapat kispadján, sőt az Egyesült Arab Emírségekben is.

A Honvéd (bronzérem, majd bajnoki cím az NB I-ben) és a Dunaszerdahely (szlovákiai dobogó) után a magyar válogatott élén is beérni látszik Rossi munkája. Az Eb-selejtezőcsoportban elfoglalt első helyre, és különösen a vb-ezüstérmes horvátok legyőzésére fölkapta a fejét a focivilág.

Di Marzio aligha az ujjából szopta a hírt. A kispesti szurkolók korábban évekig szinte minden, a csapatukkal kapcsolatos újdonságról előbb értesültek tőle, mint a Honvéd honlapjáról vagy bármely honi hírportálról. Olykor a szerződés-aláírásokról az igazgatói irodában készült exkluzív fotókkal megspékelve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gianluca Di Marzio (@gianlucadimarzio) által megosztott bejegyzés,

 

Korábban budapesti helyszíni riportokat közölt Rossi és Davide Lanzafame magyarországi életéről, de néhány hete a kispestiek új olasz edzőjéről, a kinevezése előtt Rossitól tájékozódó Giuseppe Sanninóról is ő számolt be elsőként.

 

Legfeljebb egyvalami szólhat Rossi váltása mellett: az aprólékos munkára törekvő edző a válogatottal ellentétben, klubcsapat edzőjeként újra nap mint nap a pályán dolgozhatna a focistáival.

Másrészt viszont az élő szerződésén túl is sorjáznak a nyomós érvek a maradása mellett. A szurkolók szeretik; szakmailag előkelőbb a magyar szövetségi kapitányi pozíció egy kínai vagy arab klub kispadjánál; második hazájának tekinti Magyarországot, a családja is megszerette Budapestet; az 50-es évek óta Honvéd- és Puskás-rajongó nagyapja emléke miatt számára különleges a magyar válogatott vezetése; a részben hazai rendezésű Eb-n való szereplés az edzői pályafutása csúcsa lenne.

 

"Nagyon boldogok vagyunk, de még mindig hosszú az út, amely előttünk áll, még mindig nem értünk célba. (…) Szeretnék köszönetet mondani (…) mindenek előtt a játékosoknak, a fiúknak, A FIAIMNAK"

– jelzi Rossi kötődését és itteni terveit a közösségi oldalain megjelent posztja, és a „magyarok vagyunk!” felkiáltása is.

Jelzésértékű lájkok a családtól

Szövetségi kapitányunk egyelőre nem reagált a megjelentekre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just a couple of days in love. #marcorossi #son #daughter #family

Marco Rossi (@mrrossiofficial) által megosztott bejegyzés,

 

Sokatmondó viszont, hogy a magyar rajongói Facebook-oldalán a lánya, a fia és egyik öccse (Gaia, Simone és Massimo Rossi) is lájkolta azt a bejegyzést, amelyben az adminisztrátor így kommentálta a hírt: „Marco Rossi, a te helyed a magyar nemzeti válogatott élén van! Nem engedünk sehová!”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!