Megszólalt a legenda, súlyos sportszerűtlenség a vízilabdában

Kemény Dénes szerint világbajnokok lehetnek a magyarok, de a korábbi kapitány a szerbekrõl is elmondta a véleményét.

Hét újdonsült BL-győztessel és öt világbajnokkal kezdi meg ma a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui vébét. Az Új-Zéland elleni nyitómeccsen ott lesz Kemény Dénes is, aki kapitányként egyszer szerzett aranyat a csapattal, és a szövetség elnökeként is ünnepelhetett címet. Most a szívére hallgatva azt mondja, idén is összejöhet a siker. Azt is tudja, kik lesznek a legnagyobb ellenfelek.

"Benne van a siker a fiúkban, de ehhez nagyon kemény horvát és olasz csapatot kell legyőzni. Ez a három együttes érhet oda a végére" – mondta lapunknak Kemény, aki szándékosan nem emelte ki az esélyesek között Szerbiát.


Déli szomszédaink ugyanis otthon hagyták hét legerősebb játékosukat. Õk júniusban egyedüliként kijutottak a jövő évi olimpiára, a kapitányuk pedig úgy döntött, nyáron pihenjenek a kulcsemberek. Kemény Dénesnek erről is megvan a véleménye.

"Inkorrekt húzásnak tartom ezt a szerbektől, olimpia előtt egy kvalifikációs világbajnokságon nem illik ilyet csinálni. Nem beszélve arról, hogy hazai pályán jutottak ki a Világligában az olimpiára, egy olyan tornáról, ahová másokkal ellentétben nekik házigazdaként selejtezniük sem kellett."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!