Kapós lett Marco Rossi, elcsábítanák Magyarországról

A kapitányunkkal régóta remek kapcsolatot ápoló, jól értesült újságíró adott hírt róla. Nem csak a pénz szólhat az olasz szakember váltása mellett.

A magyar és a szlovák bajnokságban elért sikerei (a dobogóig, majd a bajnoki címig vezetett Honvéd, illetve a bronzérmes Dunaszerdahely élén) még nem, a válogatott sikeres Eb-selejtezői azonban már hírét vitték a nagyvilágba Marco Rossinak. Az olasz labdarúgó-szakember körüli ügyekben hagyományosan jól értesült Sky-újságíró, Gianluca Di Marzio a blogján világgá kürtölte:

szövetségi kapitányunkat a kínai Szuperligában és az Egyesült Arab Emírségekben is szívesen látná több dúsgazdag klubcsapat.

 

A szakújságíró szerint Rossi a selejtezőcsoport első helyével, és elsősorban a vb-ezüstérmes Horvátország, majd Wales legyőzésével hívta fel magára a figyelmet. Di Marzio - aki korábban, az edző honvédos időszakában Budapestre is ellátogatott - kiemeli, hogy a kínai Szuperliga több dúsgazdag csapata is szívesen látná a kispadján.

 

Rossi nem győzi hangsúlyozni, hogy második hazájának tekinti Magyarországot, amelyhez imádott nagypapája emléke is fűzi. Ráadásul a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon való részvétel is nagyobb szakmai kihívást jelent neki, mint a kínai vagy arab bajnokság. Ugyanakkor Di Marzio szerint a váltás mellett szólhat, hogy a mindennapos munkához szokott edző így visszatérhetne a korábbi életritmusához.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!