Hemingway visszatérhet a magyar futballba?

Maradt még bõven tennivalója a Honvédtól megvált magyar-amerikai üzletembernek.

A legszínesebb egyéniség távozott az NB I-ből, miután George F. Hemingway közel 13 év után eladta a Honvédot. Utódainak nem lesz lehetetlen felülmúlni a sikereit, de a magyar-amerikai üzletember humora és karakán stílusa biztosan hiányozni fog a kispesti és az ellenszurkolóknak is.

George F. Hemingway a 2006-os beszállása óta beleszeretett a Honvédba, és a vele járó életformába. Az irodáját a Bozsik Stadionba költöztette, így a mindennapjai részévé vált végigizgulni a legkisebb ificsapat mérkőzéseit is. Máskor beutazta az országot a tartalékok NB III-as meccséért.

Ennek most egy csapásra vége, de nehéz elképzelni mostantól a magyar futballt a poénjai vagy éppen a beszólásai (nem beszélve extravagáns nyakkendői és más ruhadarabjai) nélkül.

Tulajdonosként biztosan nem tér vissza – mint mondta, legfeljebb otthon, Los Angelesben venne klubot – pedig az utóbbi napokban biztosan ajánlgattak neki sok magyar csapatot, ahol elkölthetné a Kispestért kapott milliárdjait. Azt viszont nehéz elhinni róla, hogy ezentúl semmilyen szinten nem szerepel, hiszen korábban sem csak Honvéd-tulajként, de többek között játékvezetőként és bloggerként is ténykedett.

"Tényleg szenvedélyemmé vált a futball, de a gyerekeimet is szenvedélyesen szeretem, mégsem töltöm minden időmet velük.

Vannak befektetéseim, különösen az ingatlan- és étteremvilágban, ezekkel foglalkozom majd többet. És valószínűleg a gyerekeim üzleteivel is több időt töltök majd, amiért ők nem feltétlenül lesznek hálásak

– mondta Hemingway a hogyan továbbról a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, miután célegyenesbe értek a tárgyalásai a Honvéd eladásáról.

Néhány hónapja egy szurkolói kérdésre válaszolva elmondta: mostanában ugyan felhagyott a játékvezetéssel, de elképzelhetőnek tartja, hogy később folytatja ezt a szenvedélyét. Hemingway 15 éves kora óta több országban is bíráskodott, Magyarországon is évekig vezetett alacsonyabb osztályú meccseket. Legutóbb a kispesti szurkolók szervezetének (Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület) hagyományos utánpótlástornáján, a Tichy Lajos Emléktornán vállalt játékvezetést.

 

Vendégszerzőként különböző sajtótermékekbe írt politikai és gazdasági témájú cikkei mellett évek óta blogírással (csakfoci.hu, nb1.hu), majd videobloggerkedéssel (Digi Sport) is foglalkozott. A gyakran vicces, néha botrányos, de mindig egyedi megnyilvánulásai gyakran találtak nagy visszhangra, így nehezen elképzelhető, hogy idővel ne csábítsák újra a véleménye közlésére.

Hollywoodi filmbe illő élettörténet

George F. Hemingway eredeti neve Szabó György. Budapesten született, de már New Yorkban érettségizett és szerzett egyetemi diplomákat. Előbb filmszakon végzett Martin Scorsese évfolyamtársaként. Korábban a %RIPOST%-nak elárulta: egy évig segédrendezőként dolgozott is Hollywoodban, de elege lett a kávéfőzésből. Később Kaliforniában sikeres céges ügyvéd lett. Los Angelesben és Las Vegasban is otthon érzi magát, Mexikóban nyaralója van.

A vagyonát amerikai ingatlan-adásvétellel alapozta meg. A rendszerváltás után Magyarországon is több sikeres befektetése volt a Bonbon Hemingway üzletlánctól a Pizza Hut és a Kentucky Fried Chicken gyorsétkezdéken át a Honvédig.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!