Megdöbbentő fordulat Emiliano Sala ügyében, mégsem kell érte fizetni

A Cardiff City nem fizetné ki a januárban repülõgép-balesetben elhunyt Emiliano Sala vételárát.

A Cardiff City szerint érvénytelen a januárban klubrekordot jelentő, 17 millió euróért (5,4 milliárd forint) szerződtetett, majd repülőgép-balesetben elhunyt Emiliano Sala kontraktusa, emiatt nem fizetné ki a vételárát a francia Nantes-nak - írja a The Guardian. Az argentin focistát közösségi oldalán be is mutatta a walesi klub, Sala ezt követően még visszatért Nantes-ba, hogy elbúcsúzzon csapattársaitól, majd az Angliába visszafelé tartó magángépe lezuhant január 21-én. A holttestét február 4-én találták meg.

A Cardiff azzal érvel, hogy Sala halálakor nem volt jogosult arra, hogy a Premier League-ben játsszon. A liga véleménye szerint nem voltak rendben az ügynöki járulékok, emiatt visszaküldték a klubnak a szerződését. A módosítás előtt azonban Sala elhunyt, így nem teljesültek a transzferhez szükséges feltételek.


A Nantes állítása, hogy mindent a szabályoknak megfelelően történt, a  Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is regisztráltra az argentin csatár átigazolását. A 28 éves korában elhunyt focista ügye úgy néz ki, még nagyon sokáig el fog húzódni. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!