Elárulta Schumacher titkát egy régi ismerőse

Furcsa hasonlatot mondott a bennfentes a síbalesete óta otthon ápolt F1-legendáról.

A Mercedes hajdani tehetségkutatója, Jochen Neerpasch visszaemlékezett arra, amikor a nyolcvanak évek vége felé felfigyelt az ifjú Michael Schumacherre, és egyengette az útját.

A most 79 éves szakember régi közeli ismerőseként érdekes hasonlattal jellemezte a sportág későbbi legendáját.

Neerpasch szerint akkoriban három óriási tehetség bontogatta a szárnyait a német pilóta-utánpótlásban: Schumi mellett Karl Wendlinger és Heinz-Harald Frentzen. Utóbbiak is ugyanolyan gyorsak voltak, ők is eljutottak a Forma-1-ig - de nem véletlen, hogy Schumacherből lett hétszeres világbajnok.

"Az ő mindent felülmúló ambíciójához nem értek föl. Mindhárman gyorsak voltak, de Michael volt az, akinek a fejében semmi más nem járt, csak az autóversenyzés. Minden létező tudást szívott magába az autókról, a technikáról, a versenyeken alkalmazott taktikáról.

Olyan volt, mint egy száraz szivacs, amit vízbe mártanak

- mondta Schumi sikereinek titkáról Neerpasch.

Miután akkoriban csúszott a Mercedes tervezett beszállása az F1-be, Schumacher végül 1991-ben a Jordan csapatnál kezdett. 2010-ben aztán a régi támogatás miatt engedett a rábeszélésnek, hogy segítse a német istállót. Elmondása szerint szeretett volna visszaadni valamit abból, amit fiatalon kapott.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!