Kiürül az ország, lelép szinte a teljes NB I

A napokban minden együttes megkezdi a felkészülést a labdarúgó NB I február 2-án induló tavaszi idényére. Nyolc együttes is Törökországba utazik majd edzõtáborba.

Az NB I-es csapatoknál hagyományosan Törökország a legnépszerűbb célpont a téli edzőtáborokra. 2018-ban hét, idén nyolc gárda utazik majd ide, köztük a listavezető Ferencváros, amely a tavalyi portugál és spanyol túra után váltott.

10 millió körüli összeg egy török edzőtáborozás

A törökországi felkészülés kedvező ára, közelsége és időjárása miatt is népszerű a kluboknál. Egy játékos teljes ellátása egy napra 16 ezer forintból megoldható, és ehhez jön még a repülőjegy. Egy tíz napos edzőtábor egy harminc fő feletti kerettel kb. 10 millió forint körül összegből jön ki a csapatoknak.

Spanyolország drágább, mint a török túra

Ennél magasabb ár fekvésű a spanyolországi edzőtábor, itt a törökországi másfélszeresére rúghatnak a költségek. Az ősszel a nemzetközi porondon parádés teljesítményt nyújtó Mol Vidi FC idén is Marbellára látogat, de a Puskás Akadémia szintén Spanyolországban készül a bajnoki rajtra.

A Kisvárda nem szokványos helyet választott az edzőtáborra, az újonc Egyiptomba utazik, ahol két helyi csapat ellen lép pályára.

Az edzések El-Gounában, az ígéretek szerinti tökéletes állapotú füves pályán lesznek

Csak a Debrecen nem utazik el

A Debrecen az egyetlen a mezőnyben, amely itthon marad. A Loki ráadásul az országon belül sem megy messzire, hiszen a Debrecen mellett található Pallagon vívja felkészülési mérkőzéseit.

Érdekesség, hogy tavaly csupán a Balmazújváros és a Vasas készült a tavaszra Magyarországon, a szezon végén pedig mindkét együttes búcsúzott az élvonaltól. A harmadik helyen telelő Debrecent valószínűleg ez a veszély nem fenyegeti.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!