Létrehozva: 2018.11.13.

Nagyszabású sporteseménynek ad otthont jövő nyáron Budapest

Jövõ nyáron Budapesten rendezik a 15. Maccabi Európa Játékokat, amely minden idõk legnagyobb felnõtt multisport rendezvénye lesz Magyarországon. 2019 július 29. és augusztus 7. között 30 országból 2500-nál is több sportoló, több száz edzõ, segítõ és több ezer szurkoló érkezik tíz napra Budapestre.

A 15. Maccabi Európa Játékok előkészítő munkájának támogatása érdekében létrejött és a mai napon megtartotta alakuló ülését a Játékok Védnöki Testülete, amelynek vezetője dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke.

A Védnöki Testület tagjai: Heisler András (a MAZSIHISZ elnöke), Radnóti Zoltán (főrabbi, a rabbitestület elnöke), dr. Gulyás Gergely (Miniszterelnökséget vezető miniszter), dr. Kásler Miklós (emberi erőforrások minisztere), Szíjjártó Péter (külgazdasági és külügyminiszter), Tarlós István (Budapest főpolgármestere), dr. Kulcsár Krisztián (a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke), Szabó László (a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke), Benkő Levente (Magyarország izraeli nagykövete), Yossi Amrani (Izrael  magyarországi nagykövete), Polgár Judit (sakkolimpiai bajnok sportoló), Rajna Gábor (Maccabiah győztes sportoló), Keleti Ágnes (olimpiai bajnok sportoló), Hiller István (a Magyar Országgyűlés alelnöke) valamint Németh Sándor (a Hit Gyülekezetének alapító lelkésze).

Deutsch Tamás az alakuló ülést követően elmondta, hogy a Védnöki Testület a 15. Maccabi Európai Játékok fővédnökének Áder János köztársasági elnököt kérte fel.

Bemutatták a rendezvény új helyszíneit is, amelyek kiválasztására a tervezett új sportlétesítmények megépítésének későbbi megvalósítása miatt volt szükség. Míg a megnyitó ünnepséget az MTK-pályán, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartják, addig a versenyek központi helyszíne a Ludovika, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemrég átadott épületegyüttese lesz.

A legtöbb csapatversenyt a Ludovika Arénában, a lovaglást a Ludovika Huszárlovardában rendezik és különleges funkciókat kap a gyönyörűen felújított Orczy-kert is. A Maccabi Játékok ugyanis nem csak sportesemény, hanem izgalmas zsidó kulturális, közösségi és vallási rendezvény is, koncertekkel, kiállításokkal, közösségi programokkal. Ezek helyszíne lesz az Orczy-kert, ahol a verseny idején minden este összevont eredményhirdetést és díjkiosztót tartanak sok száz versenyző és szurkoló előtt.

Fontos helyszínek még a Hajós Alfréd Sportuszoda, az MTK városmajori teniszpályái és röplabdacsarnoka, a Lantos Mihály Sporttelep futballpályái, valamint az alcsútdobozi Pannonia Golf & Country Club, ahol a golf versenyt tartják.

Különleges az országúti kerékpárosverseny és a hosszútávfutás, hiszen előbbi a kincsesbányai Bringa Fiesta, utóbbi pedig a Várkert Bazárból induló Budapest Night Run része lesz. Ezt a két versenyt leszámítva minden versenyt a magyar sportági szakszövetségek közreműködésével rendeznek meg, biztosítva a Maccabi Európa Játékok magas színvonalát.

30 ország vesz részt a játékokon, de nem csak európaiak. Meghívásos alapon jelen lesz az USA, Kanada, Mexikó, Brazília, Dél-Afrika, Ausztrália és természetesen Izrael Maccabi küldöttsége is. Európából a legtöbb sportoló az Egyesült Királyságból, Németországból és Franciaországból érkezik, utána sorrendben a magyar Maccabi VAC következik, amely történelme eddigi legnagyobb delegációját nevezte a 15. Maccabi Európa Játékokra.

Több mint 25 sportágban szervezik a versenyeket három korosztály számára. Juniorok, felnőttek és senior sportolók is nevezhetnek. A mintegy 2500 sportoló mellé még kb. 500-an akkreditálnak edzők és kísérők, így a szervezők 3000 fő részére biztosítanak szállást a játékok idejére szállodáiban. Ezen felül a kóser étkezés és a szállítás is a rendezők kiemelt feladatát képezi, valamint a biztonság, amelyben szorosan együttműködnek a BRFK és a TEK munkatársaival.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

11 egyszerű muffin recept, ha gyorsan valami sütire vágysz!

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

Dárdai Pál elárulta a fiai titkát: ennek köszönhet sok mindent a család

OLDALVONAL

Kitálalt az igazgató, ezért esett ki a Fradi Európában

OLDALVONAL

Fradi-legendák a kispadon, van visszaút a zöldekhez?

OLDALVONAL

Óriási meglepetés a magyar szurkolóknak, Szoboszlai Dominik megajándékozza a rajongóit

OLDALVONAL

Sokkoló apasági vizsgálat: vadidegen férfi gyermekeit nevelte a Real Madrid sztárja

OLDALVONAL

Gyilkosok és erőszaktevők közé tették a börtönben a Real Madrid korábbi sztárját

OLDALVONAL

„Gyilkosság lesz” - Életveszélyesen megfenyegették Messi csapattársát