Meglepő hír bukott kapitányunkról: álommelót kaphat Storck

Fél év Bundesliga, aztán? Erre vágyott a német szakember, de talán nem pont ilyen munkára gondolt.

Nem először hozzák hírbe német élvonalbeli csapattal, de a jelek szerint most valós esélye van az új munkára Bernd Storcknak. Menesztett szövetségi kapitányunknak egy helyi lap értesülése szerint jó esélye van az 1. FC Köln vezetőedzői posztjára.

Storck hazatérve elmondta: régi álma válna valóra, ha korábbi pályaedzői munkái után végre szakvezetőként dolgozhatna a német labdarúgó Bundesligában. Néhány napja elterjedt ugyan a hír, hogy fél évre (várhatóan a hoffenheimi Julian Nagelsmann nyári érkezéséig) beugróként rábízzák a Borussia Dortmundot. Abból nem lett semmi, most viszont éppen a dortmundi posztra kinevezett Peter Stöger utódja lehet Kölnben!

Jens Keller, Jos Luhukay és Markus Anfang mellett Storcknak jók a kilátásai a vezetőedzői pozícióra. Más kérdés, hogy minden bizonnyal csak fél évig tartana az "álom", hiszen a Köln az 55 éves Bundesliga-történelem legrosszabbjaként tökutolsó a tabellán.

Fél év Bundesliga, aztán?

Még a közröhej tárgyát képező Tasmania Berlin 1965/66-os "teljesítményét" is alulmúlják idén a Kecskések. Az eddigi 16 forduló során 13-szor vereséget szenvedtek, és a döntetlen is csak háromszor jött össze (az eddigi negatív rekord ilyentájt 4 pont volt). Az új igazgató, Armin Veh és a leendő új vezetőedző tehát már a másodosztályra készülhetnek a csapattal.

Jens Keller, Jos Luhukay und Markus Anfang – Quelle: https://www.express.de/29295934 ©2017

Jens Keller, Jos Luhukay und Markus Anfang – Quelle: https://www.express.de/29295934 ©2017

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!