Sokkolt úszók, Hosszú Katinkát doppingvizsgálatra kötelezték

Senki sem számított arra, ami az országos bajnokságon történt, még a fõszereplõ sem.

Hosszú Katinkáról és az egész mezőnyt sokkoló tinisztárról, Németh Nándorról szólt a debreceni országos úszóbajnokság pénteki versenynapja.

Háromszoros olimpiai bajnoknőnk a kondiedzések között versenyezve eddig nem a szokásos ritmusban gyűjtötte az aranyérmeket, de ezúttal magára talált: háromból három győzelmet aratott (a 400 méteres vegyesúszás, a 100 gyors és a 100 hát döntőjében).

Csak az ronthatta el a kedvét, hogy ezúttal őt kötelezték a szokásos doppingvizsgálatra. Az úszószövetség beszámolója szerint ezért nyilatkozni sem volt alkalma a diadalairól:

"Hosszú Katinkát doppingvizsgálatra rendelték, ezért ő a mai nap nem tudott nyilatkozni."

Sztársprinter születőben?

Katinka feltámadásánál sokkal meglepőbb volt az egri Németh Nándor 100 gyorson felállított új országos csúcsa. A 48.64 másodperces eredménnyel Plagányi Zsolt tehetsége nem csak a teljes magyar úszómezőnyt sokkolta, de berobbant a világelitbe is: a világranglistán ezzel 10., és indulhat a budapesti világbajnokságon is.

"Erre egyáltalán nem számítottam... Próbáltam javítani a legjobb időmön, de hogy 49-en belül tudok jönni, ráadásul megdöntöm az országos csúcsot... Ez meg sem fordult a fejemben. Persze, remek érzés.

Én eddig a junior Eb-re és vébére készültem, de akkor most már a világbajnokságra is kell. Hát akkor majd arra is készülök...

- mondta Németh, aki később még egy arannyal gazdagodott a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!