Az úszóknak nincsen szüksége szövetségi kapitányra?

A nagy egyesületek szét lettek verve, Budapesten pedig nincs lehetõség edzeni Verrasztó Zoltán szerint, aki mostanáig nem szólalt meg az úszóválságban.

Nincsen szüksége a magyar úszósportnak szövetségi kapitányra, erről Verrasztó Zoltán, a Jövő SC elnöke beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. A Verrasztó testvérek édesapja szerinte elfogadhatatlan, hogy a felnőttválogatott legjobb tíz versenyzője ugyanannyi pénzt kap, mint 2013-ban, amikor sokkal kisebb volt a szövetség költségvetése.

„Gyárfás Tamás érdemeit nem szabad félresöpörni, a rossz helyzetben lévő magyar úszósportot felemelte, kiválóan dolgozott. Aztán az utóbbi időben vezetési stílusa és minden, amit tett kezdett a visszájára fordulni. Ennek egyik oka, hogy azt gondolta, úszni is tud.

Az amúgy sem túl demokratikus vezetés enyhén mondva antidemokratikus lett

– mondta a lemondott elnökről Verrasztó, aki azt mondta, a gyerekei saját döntésükből sorakoztak fel Hosszú Katinka mögött, amikor az úszónő lemondásra szólította fel Gyárfást.

„A nagy egyesületek szét lettek verve, Budapesten nincs lehetőség edzeni, ami egy világbajnokság előtt nonszensz. Hosszú Katinkáéknak igaza van, változtatni kell. Elfogadhatatlan, hogy a felnőttválogatott legjobb tíz versenyzője ugyanazt az anyagi támogatást kapja, mint 2013-ban, amikor hatodennyi volt a szövetség költségvetése. Természetes, hogy tiltakoznak a legjobbak, de nem a pénzről van szó, hanem a lehetőségekről.”

„Ha Hosszú Katinkát nem számítjuk, a magyar úszósport akkor is a világ élmezőnyéhez tartozik. A világ és a sport sok mindenben megváltozott. A szövetségi kapitányi poszt nem igazán érthető, nincs rá szükség.”

„Az úszószövetség élére társadalmi elnök kellene, vagy olyan erős személy, aki tud segíteni, de nem egyhangú döntésekkel. A legfontosabb szerep a főtitkáré, aki az irányvonalakat tisztázva lehetőségeket teremt. Ha bármilyen irányba változást akarunk elérni, az elnökségnek fel kellene állnia” tette hozzá Verrasztó Zoltán.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!