Botránnyal búcsúzik a diósgyőri stadion?

Sok szurkoló lesz, kérdés, hogy ez jót, vagy rosszat jelent...

Furcsa, régóta nem tapasztalt látványban és érzésben lesz része azoknak, akik kilátogatnak szombaton a Diósgyőr-Ferencváros mérkőzésre. A találkozóra ugyanis eddig az összes hazai jegy elkelt. Ez pedig azt jelenti, hogy valószínűleg tele lesz a stadion.

Az persze nem garantált, hogy békés hangulat lesz a stadionban, mivel a csapatnak finoman szólva is változatos a viszonya a szurkolókkal. A szeptemberi, Eger elleni Magyar Kupa-meccsen erotikus légyottra szólították fel Elekéket a „győzelem vagy anál!” molinóval, később magasabb fordulatra kapcsoltak. Szeptember 24-én, amikor a csapat a Debrecentől hazai pályán vereséget szenvedett, a drukkerek megalázó módon levetkőztették a játékosokat.

Októberben viszont, amikor a DVTK 2-0-ra legyőzte a Videotont, hirtelen puszipajtás lett mindenki. A kiszámíthatatlan reakciók és az eredményt nem tudva sejtésünk sincs, mi lesz szombaton, de reméljük, nem kombinálják a vetkőztetést és a fenti üzenetet.

A telt ház nem, hogy nem fordult elő a jelenleg zajló sorozatban, de a látogatok messze nem töltötték meg a létesítményeket. Az eddig fordulók alatt három mérkőzést néztek meg 6000-nél többen, a többi meccse messze ezalatt volt.


FTC–Újpest FC 3-3, 11760 néző


Ferencváros–Bp. Honvéd 3-2, 7072 néző


Ferencváros–Vasas 1-2, 6843 néző

 

Az, hogy Diósgyőrben valószínűleg telt ház lesz, még nem jelenti azt, hogy ez lesz a szezon leglátogatottabb meccse, még akkor sem, ha a Fradisták esetleg megtöltik a vendégszektort. A DVTK stadionjában körülbelül 11 000 ember tud összezsúfolódni, ami még a félházas Fradi-Újpesttől is elmarad.

De a telt ház az telt ház, még akkor is, ha ez főleg annak köszönhető, hogy a DVTK-nak ez lesz az utolsó meccse ebben a szentélyben és, hogy a Ferencváros lesz a vendég.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!