Van egy jó és egy rossz hírünk Schumacherrel kapcsolatban

Nem feledik legnagyobb sikerei színhelyén a Forma-1 legendáját. Ez segítheti Schumi gyógyulását.

Nagy megtiszteltetés éri az otthonában ápolt Michael Schumachert. A két és fél éve csaknem végzetes síbalesetet szenvedett Forma-1-legenda életműdíjat kap a Nürburgring pénteki gálaestjén.

A Bild kiemeli, hogy Schumi csak 80 kilométerre nőtt föl a nagy múltú pályától. Rekordot jelentő öt F1-es győzelmet tudhat magáénak.  Nem csoda, hogy életműdíjat kap Norbert Haugtól, aki - Schumacher távollétében - Sabine Kehm menedzsernek adja át a trófeát.

"Senki sem szolgált rá jobban erre a kitüntetésre, mint Michael Schumacher. Az ő időszakában a Schumi-szurkolók zarándokhelyévé vált a Nürburgring. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy én adhatom át az Életmű-díját.

Remélhetőleg ez az elismerés is sok erőt ad neki a gyógyulás felé vezető úton

- mondta a Mercedes istálló korábbi vezetője.

Baleset a Schumacher-pályán

Schumachert már korábban is érte számos elismerés, többek között gokartpályát is neveztek el róla Kölnben. Itt sajnos baleset történt: egy 18 éves lány járt pórul. Az Express jelentése szerint nagy sebességgel, frontálisan nekihajtott a korlátnak.

A súlyos sérültet mentőhelikopterrel vitték kórházba, óvakodva minden rázkódástól és hirtelen irányváltástól, miközben stabilizálták az állapotát. Gerincsérülést szenvedett, de nincs életveszélyben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!