Schumacherért jótékonykodnak, de a pénzt más kapja

Vettel és Nowitzki vezetésével játszanak sztárokból verbuvált focicsapatok jótékonysági gálameccset. A cél nemes, de nem Schumi családja a kedvezményezett...

Futballünnepet szerveznek a nyárra Michael Schumacherért, méghozzá Sebastian Vettel és Dirk Nowitzki főszereplésével.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka két és fél éve szenvedett csaknem végzetes síbalesetet, azóta csak a legközelebbi hozzátartozói tudják, milyen állapotban van. A hivatalos közlemények ritkák és kevés konkrétumot árulnak el – de annyi a sokszor ellentmondó találgatások közepette is kihámozható, hogy nem sok remény van a felépülésére.

A svájci otthonában, a nyilvánosságtól elzárva ápolt Schumi állapotán nem segíthet, mégis szép gesztus a július 27-re, Mainzba szervezett gálameccs. Az F1-sztár Vettel és az NBA-ben kosarazó Nowitzki vezette csapatok a legendás autóversenyző tiszteletére rúgják majd a labdát.

Michael hosszú éveken át volt az ehhez hasonló jótékony labdarúgó-mérkőzések összefogója.

Boldogok vagyunk, hogy Dirkkel együtt egy ilyen igazi csúcseseményt kínálhatunk a szurkolóknak. Ezzel is szeretnénk nekik megköszönni a támogatásukat”

- idézte Sabine Kehm menedzsert a Bild.

Schumi gyógykezelése évente súlyos eurómilliókba kerül, a család több fölöslegessé vált ingatlanját és ingóságát pénzzé tette. A focimeccs bevételeivel mégsem a Schumacher famíliát támogatják.

„Michael Schumacher nagyszerű jótékonysági meccseinek hagyományaihoz híven, erőinket egyesítve jó és fontos projekteket akarunk támogatni” - mondta Nowitzki.

Az összegyűlt pénzt a kosársztár védnöksége alá tartozó, rászoruló gyermekeket segítő alapítvány, illetve a koponya- és agykárosultak szövetsége között osztják szét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!