Ronaldo trónját fenyegetik a kínai pénzeszsákok

Mi történik a kínai focival? A világ hat legjobban keresõ focistája közül ketten Kínában kergetik a labdát. Könnyen lehet, hogy jövõre valamennyit ott találjuk.

Megvan a végeredmény: a kínai klubok összesen 337 millió eurót költöttek játékosokra a téli átigazolási időszakban. Ezzel nem csak kínai rekordot döntöttek, de simán lenyomták az európai elitbajnokságokat is! Az utóbbi években uralkodó angol Premier League csapatai "csak" 253 millió eurót szórtak el januárban.

Ez még nem minden. A Chinese Super League csapatai bődületes fizetéseket osztottak, a bajnokság két játékosa bekerült a világ hat legjobban kereső játékosa közé.

Ahogy arról a %RIPOST% már beszámolt, a magyar válogatott csatárát, Nemanja Nikolicsot is hatalmas összeggel csábították.

Habár egyelőre Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Zlatan Ibrahimovic keres a legjobban, a kínai piacot elnézve, ez gyorsan megváltozhat.

Õk keresnek a legjobban

1. Cristiano Ronaldo (évi 6,3 milliárd forint)
Habár Lionel Messinek kettővel több Aranylabdája van, a Real Madrid portugál sztárja több pénzt vihet haza. Ronaldo a reklámokból is óriási összegeket szakít.

2. Lionel Messi (évi 5,9 milliárd forint)
A világ legjobb játékosa, az ötszörös aranylabdás csak a második legjobban fizetett focista. A Barcelona sztárja rendre elmondja, nem a pénz miatt játszik.

3. Zlatan Ibrahimovic (évi 4,8 milliárd forint)
Nyáron valószínűleg elhagyja a Paris Saint-Germaint, és új szerződést ír alá valahol, de addig biztosan a harmadik helyen marad a balhés svéd csatár.

4. Wayne Rooney (évi 4,3 milliárd forint)
A Manchester United csatárának 2014-ben emelték meg a fizetését, ennek értelmében heti 300 ezer fontot keres. A kínaiak a nyáron 500 ezerrel szeretnék elcsábítani.

5. Ezequiel Lavezzi (évi 3,9 milliárd forint)
Bárki kapásból tudna 50 jobb futballistát mondani Lavezzinál, de ez nem hatja meg a kínai Hebei China Fortune csapatát, amely csillagászati fizetést garantál neki.

6. Jackson Martinez (évi 3,5 milliárd forint)
A kínai Guangzhou Evergrande a világ hatodik legjobban kereső focistájává tette az átlagos képességű Martinezt. Nem is rossz egy olyan játékostól, aki csak két gólt szerzett a spanyol bajnokságban.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!