Végső búcsú Overdose-tól, ki kapja meg a hamvait?

A magyar csodaló tisztelõi vasárnap emlékezhetnek meg kedvencükrõl. Dózi hamvait a Kincsem Parkban ravatalozzák fel, temetésére késõbb kerül sor. Porait azok között osztják szét, akik szerepet játszottak a sikereiben.

Tizenkét, sorozatban megnyert verseny, rekordok és pályacsúcsok. Overdose méltán volt Magyarország legnépszerűbb versenylova. Vasárnap, a hétvégi Food Truck Show "galopp napján", a Kincsem Parkban bárki megemlékezhet a július elején elhunyt csodalóról. Dózi hamvait 14 óra után a lelátó bal oldalán (a galopp oldalon), a mázsaház mellett ravatalozzák fel - közölte nemrég a pannoniaoverdose.hu.

Annak, hogy tisztelői miért most és miért így vehetnek búcsút kedvencüktől, szomorú oka van. Mint arról a %RIPOST% is beszámolt, Overdose teljesen váratlanul, egy németországi ménesben pusztult el. Akkor kiderítettük, hogy a csodaló az utolsó hónapjaiban már nem kaphatta meg azt az anyagi támogatást, amit korábban.

A ló tulajdonosát, Mikóczy Zoltánt áfacsalás gyanújával még áprilisban tartóztatták le. Ekkor többen kihátráltak a fedeztetésre létrehozott Overdose Vagyonkezelő Kft.-ből. A feltételezhetően kólikában elpusztult Dózit csak szigorú szabályok alapján, speciális járműben hozhatták volna haza. Erre azonban nem volt pénz.

A helyzetet az is nehezítette, hogy Mikóczy az ügyben semmit sem tudott kezdeményezni. Ráadásul a hazai szabályok alapján lótetemet nem, csak a hamvait lehet eltemetni az állattartó ingatlanán.

Több szertartás lesz

A csodaló tetemét a hamburgi méneshez közeli Hollandiában hamvasztották el. Így esély sem volt arra, hogy Overdose a leghíresebb magyar ló, Kincsem mellett foglalhassa el méltó helyét. Dózit a hírek szerint nem is boncolták fel, ezáltal az sem derülhetett ki, hogy pontosan mi okozta a halálát.

A nagyjából 15 kilós urnáját több mint egy hónapig őrizték a német városban. Overdose hamvait augusztus legvégén hozták Magyarországra. Földi maradványait tehát a Kincsem Parkban ravatalozzák fel, porait pedig szétosztják azok között, akiknek igazán fontos volt a ló.

A %RIPOST% információi szerint a hamvakból kapni fog Dózi orvosa, dr. Szmodits Zsolt, Mikóczy családja, a kegyeleti eljárást szervező Farkasházy Benedek és apja, Farkasházy Tivadar, valamint a már említett kft. összes tagja.

Azonban nem a vasárnapi lesz az egyetlen megemlékezés. Úgy tudjuk, a magyar csodalótól szeptember 20-a körül vesznek végső búcsút Alagon. Az már egy zártkörű szertartás lesz, a temetésen talán Dózi gazdája is részt vehet. Mikóczy augusztus közepe óta házi őrizetben van, ám ahhoz, hogy ott lehessen a szertartáson, ügyészségi engedély szükséges. 

Ez is érdekelhet

vg.hu

Hivatalos: ennyi magyar halt meg eddig az orosz-ukrán háborúban

borsonline.hu

A netezők szúrták ki: Új melleket csináltatott Berki Mazsi?

mandiner.hu

Horvát szakértő: A magyarokkal nyíltan közölni kellene, nem bánhatnak úgy a horvátokkal, mintha azok a vazallusaik lennének

ripost.hu

Sorra búcsúznak tanítványai és tisztelői Béky Lászlótól - elment a Tanár Úr

borsonline.hu

Zokognak Michael Schumacher rajongói, üzent a legenda

travelo.hu

Megállíthatatlanul jön a tavasz: Virágzik a mazochista téltemető

ripost.hu

Ő az a kegyetlen szerető, aki bosszúból kinyomta szerelme mindkét szemét

ripost.hu

„Gyönyörű látvány! És az óceán sem csúnya…” Bódi Sylvi új, popsis fotóját dicsérik

ripost.hu

Itt a vége: válik Tápai Szabina és Kucsera Gábor

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

OLDALVONAL

Órák kérdése, Lékai-Kiss Ramóna férje újra magához ölelheti családját

OLDALVONAL

Ibrahimovic nem kímélte Messiéket, beleverte a betonba az argentinokat

OLDALVONAL

Drámai pillanatok, majdnem visszavonult a magyar válogatott sztárja

OLDALVONAL

"Nagyon különleges érzelmek" - eladó Michael Schumacher autója

OLDALVONAL

Évekkel később derült ki a Fradi terve, ez történt a Chelsea sztárjával

OLDALVONAL

Családja jelentette be: elhunyt az olimpikon

OLDALVONAL

Szívükhöz kaptak, zokognak Michael Schumacher rajongói

OLDALVONAL

Szétnyílt blúz, őrületes terpesz: nem szégyelli testét az őrjítő kebelcsoda