Létrehozva: 2015.09.13.

Tarzantól Ötvös Csöpiig: sportolók a filmvásznon

Mindig nagy kérdés, hogy profi karrierjük után mihez kezdjenek a sportolók? Néhányan például színésznek álltak, és nem okoztak csalódást. A hírek szerint David Beckham is erre készül.

Számos olyan sportolót ismerünk, aki a profi karrierje után a filmvásznon kamatoztatta a tehetségét és a sokoldalúságát. A legfrissebb hírek szerint az angol futballista, David Beckham lehet például a következő 007-es ügynök, a legújabb James Bond.

Ennek apropóján a %RIPOST% a teljesség igénye nélkül összegyűjtötte azokat a híres sportolókat, akik talán a legnagyobb ismertségre tettek szert a moziban.

A nemzetközi mezőnyben találunk egykori pólóst, testépítőt, futballistát és úszót, míg a hazai oldalon egy-egy vitorlázót, ökölvívót és birkózót soroltunk az élre.

Johnny Weissmüller: Az első volt a világon, aki egy percen belül úszta a 100 métert, és öt percen belül a 400-at. 1922-ben az amerikai úszók által addig elért 38 világcsúcsból 11 az övé volt. Ötszörös olimpiai bajnokként vonult át a filmiparba.

Minden idők legjobb Tarzanjaként 1932 és 1948 között 12 filmben szerepelt. Később Jungle Jim alakját 1948 és 1954 között 13 nagyjátékfilmben, és egy 26 részből álló minisorozatban öltötte magára.

Arnold Schwarzenegger: Testépítőként 18 évesen elnyerte a Mr. Európa címet, ezt követően még kétszer szerezte meg a címet. Hétszer választották meg Mr. Olimpiának. 1970-ben a "Herkules New Yorkban" című filmben debütált, de leginkább a Terminátorban vált híressé.

Bud Spencer: Carlo Pedersoliként anyakönyvezték, mellúszásban olasz bajnoki címet nyert, egy évvel később pedig a vízilabda-válogatottal Európa-bajnok lett. Olimpiai ezüstérmes.

Filmes karrierjét Bud Spencer néven indította el, Terence Hill-lel párban óriási népszerűségre tettek szert, számos bunyós komédiát forgattak.

O.J. Simpson: Orenthal James Simpson minden idők egyik legjobb amerikai futballistája volt. 1972-ben és 1973-ban az év játékosának választották az NFL-ben.

1967-ben egy krimisorozatban debütált színészként, később számos nagyjátékfilmekben kapott kisebb-nagyobb szerepeket, leginkább a Csupasz pisztoly trilógiából emlékezhetünk rá.  

Vinnie Jones: Az angol futball-liga egyik legdurvább játékosa volt, 12 alkalommal kapott piros lapot, egyszer mindössze 3 másodpercnyi játék után! 1988-ban FA-kupát nyert a Wimbledonnal.

Guy Ritchie filmjeiben tett szert világhírnévre, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, majd a Blöff egyik szerepét is rábízták. Kizárólag rosszfiúkat alakít.  

Magyar sportolók a filmvásznon

Bujtor István vitorlázóként ötszörös magyar bajnok volt. Közel ötven filmben szerepelt, Bud Spencer magyar hangjaként, Sándor Mátyásként, Ötvös Csöpiként és rendezőként is emlékezhetünk rá.

Növényi Norbert birkózóként az 1980-as moszkvai olimpián aranyérmet nyert, a kick-boxosok között világbajnok lett. Színitanodában kezdte színészi pályafutását, a Zimmer Feri című filmben mutatkozott be a nagyközönségnek.

Kovács István ökölvívóként 1996-ban olimpiai bajnok lett, profiként a WBO pehelysúlyú világbajnoka lett. Színészként feltűnt az Üvegtigrisben, a Magyar Vándorban és az Idegölőben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója - fotók

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Most jött: újabb szomorú hírt kapott a királyi család, a hercegnőről van szó

mandiner.hu

„Szürke a cella” – nyílt levelet írt magyar börtönéből az olasz antifa

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

magyarnemzet.hu

Hazahozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

Folyamatban az akció, lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét

OLDALVONAL

„Az ő hiánya miatt estünk ki" - Kártérítést követelnek az elhunyt focista miatt

OLDALVONAL

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

OLDALVONAL

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni