Cserbenhagyták Overdose-t, gazdája miatt büntették!

Mikóczy Zoltán letartóztatása után a többi tulajdonos kihátrált Overdose mögül. Emiatt hamvasztották el gyorsan a lovat, amelynek esélye sem volt arra, hogy a nagy elõd, Kincsem mellett méltó helyet kapjon.

Ahogy arról a RIPOST beszámolt, röviddel a Németországban bekövetkezett halála után szinte azonnal elhamvasztották Overdose-t. Úgy tudjuk, megfelelő anyagi feltételek híján esély sem volt arra, hogy hazahozzák a magyar csodalovat.

Overdose-t is súlyosan érintette, amikor április végén letartóztatták gazdáját, Mikóczy Zoltánt. A tulajdonost áfacsalás vádjával helyezték előzetes letartóztatásba. Ezt követően pedig többen is kihátráltak  a közös, fedeztetésre épülő vállalkozásból. Így nem jutott elég pénz a lóra.

Már nem adták a nevüket Overdose-hoz

2010 márciusában öt, a magyar piacon meghatározó nagyvállalat szállt be tulajdonosként az Overdose Vagyonkezelő Kft.-be. Ebben a vagyonkezelő cégben Dózi értékét másfél milliárd forintban határozták meg. Mikóczy megtartotta magának a tulajdonrész 50 százalékát, az öt vállalat pedig egyenként 10-10 százalékhoz jutott.

A cégek, az OTP Bank, a Mol, a Demján Sándorhoz köthető Euroinvest, a Simicska–Nyerges-birodalomhoz tartozó Közgép és a CIG Pannónia baráti áron vásárolta be magát a kft-be. A pannoniaoverdose.hu interjújából kiderül, hogy összesen 200 millió forintért jutottak Overdose 50 százalékához.

A Dózihoz hasonló értékű lovak esetében gyakori, hogy cégek vagy gazdag magánszemélyek akár komolyabb összeget kifizetve tulajdonosai lesznek egy karrierje vége felé haladó állatnak. Ilyenkor már főként a tenyésztés a cél, sikeres fedeztetésekkel pedig akár évi 10-20 millió dollár is ütheti a tulajok markát.

Mikóczy letartóztatása után azonban többen is úgy döntöttek, ettől kezdve nem adják a nevüket Overdose-hoz. További érdekesség, hogy a vagyonkezelő éveken át semmilyen tevékenységet sem folytatott, bevételt nem könyvelt el, sőt, veszteséges volt. A ló tartására az utóbbi időben egyre kevesebb pénz állt rendelkezésre.

„Az öt, egyenként 10 százalékos tulajdonrészt képviselő tulajdonostárs már korábban is azt tapasztalta, hogy az Overdose ügyben vállalt legfontosabb célkitűzések ellehetetlenülnek. Megoldási javaslatainkkal kapcsolatban az Overdose többségi tulajdonosától fogadókészséget nem tapasztaltunk, ezért jogi lépéseket tervezünk tenni az ügy megoldása érdekében”- válaszolták a hvg.hu-nak az érintett cégek arra a kérdésre, hogy miért akartak kiszállni a ló ügyeit intéző kft-ből.

Elrettentették Csányit és Demjánt a lótól

Farkasházy Tivadar korábban könyvet írt Dóziról, és a RIPOST-nak elmondta, sikerült elrettenteni a többi tagot a lótól. Úgy véli, bármit is csinált Mikóczy Zoltán, létezik az ártatlanság vélelme.

Ha egy szindikátus egyik tagja csinál valamit, akkor miért kell elrettenteni a több tagot attól, hogy ezzel a lóval foglalkozzon? Miért kellett azt elérni, hogy Csányi Sándor és Demján Sándor kivonuljon, és ne törődjön többé Overdose-zal?

A humorista szerint a sajtó keze is benne volt abban, hogy Csányi és Demján úgy érezze, nem jó nekik, ha Overdose mellett maradnak.

Az azóta eltelt másfél hónapban sokkal komolyabb németországi részvételt lehetett volna biztosítani a lónak, ha ezek a tulajdonosok nem vonják ki magukat a sajtó hatására. Azt sugallták, hogy Overdose mellől el kell tűnni, mert téged is bepiszkol.

Farkasházy túlzásnak tartja, hogy Mikóczyt immár lókupecnek nevezik, míg Overdose-t csatalónak hívják.

Overdose tulajdonosa tudomásom szerint úgy ül előzetes letartóztatásban, hogy nem tudja, mivel gyanúsítják, nem közlik vele két és fél hónapja. Egy szóval nem mondtam azonban, hogy Mikóczy ártatlan, ha jogos a gyanúsítás, akkor egy szót sem szólok.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy hűtőt is elláthat energiával az Anker hordozható energiaállomása

vg.hu

Törölte a Wizz Air a járatukat, ezer euró ráfizetéssel jutott haza egy magyar házaspár

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: brutális vihar közelít hazánk felé

mandiner.hu

Itt támadhatja meg Putyin a NATO-t, ha kitör a világháború

life.hu

"Picit megrogytunk" - Szakított Molnár Gusztáv és felesége, Vivien

hirtv.hu

Megrázó részletek a kórházból: ez vár most a budapesti házomlásban megsérült táncosra

mindmegette.hu

Durva átalakulás: Horváth Gréta előtte-utána fotót posztolt közel 20 kilós fogyásáról

ripost.hu

Újra áll a bál: Most ezért balhézik egymással Suzy és Jolly

ripost.hu

Barátja mellől borult le holtan a kanapéról egy férfi Kiskunfélegyházán

ripost.hu

Horror a magyar sertéstelepen: Sokkot kaptak a Nébih munkatársai – Videó

ripost.hu

Felcsusszant a felső, kibuggyantak alóla a kebelcsoda ringó mellei

További cikkek

OLDALVONAL

"Megszaporodtak a kék-zöld foltok a lányokon" - Bíró Attila nem kertelt

OLDALVONAL

Izgalmas hónapok, világbajnokságra vágyik a Fradi csatára

OLDALVONAL

Nagy a boldogság, Cseh Laci ezért mond le a vizes vébéről

OLDALVONAL

Mindenki kedvencével várják szülei Milák Kristófot

OLDALVONAL

Most jött a gyászhír: Meghalt a legendás magyar sportoló

OLDALVONAL

Megdöbbentő hírek érkeztek Michael Schumacher állapotáról

OLDALVONAL

Megszakad a szív, erre kénytelen költeni wimbledoni pénzdíját az ukrán teniszezőnő

OLDALVONAL

Hosszú Katinka elbúcsúzott a világbajnokságtól