Adócsaló focisták! Hova dugják el a sok milliót?

Portugáliában azzal vádolják a Real Madrid futballcsillagát, hogy feleannyit adózott eurómilliós szponzorpénzébõl. Összegyûjtöttük a labdarúgás 10 sztárjának kínos, gyakran börtönnel végzõdött adóügyeit.

Az utóbbi években számos aktív vagy korábbi labdarúgónak gyűlt meg a baja az adóhatóságokkal. A Ripost összegyűjtött 10 emlékezetes esetet.

10. Maradona: Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltott ügy Diego Maradonáé volt. Közel 30 évig húzódott, mire az argentin futballistent 2013-ban felmentették.

Az olasz hatóságok addig körülbelül 36 millió eurós adócsalással vádolták. Az ügy még abból az időszakból való, amikor Dundiego a Napolit vezette bajnoki címekig. 2006-os látogatásakor két, egyenként 10 ezer euró értékű Rolex karóráját is elkobozták, adósságtörlesztésre hivatkozva.

8-9. Alemao és Careca: Maradona ügyével egy időben, de kisebb összegű csalás vádját ejtették el két, hajdani nápolyi csapattársával, a brazil Alemaóval és Carecával szemben is.

A világjáró edző megúszta

7. Scolari: A portugál és a brazil válogatott mellett a Chelsea-től az üzbég Bunyodkorig számtalan helyen edzősködött Luiz Felipe Scolari ügyében több országban is nyomozott az adóhatóság. Csak Portugáliában 7 millió euró be nem vallott szponzori jövedelmet varrtak volna a nyakába, de elsimította az ügyet.

6. Messi: A hírek szerint 6 éves börtönbüntetés is fenyegette, miután nem volt rendben az ő és apja többéves adóbevallása.

Reklámbevételei eltüntetésére adóparadicsomokban hoztak létre fiktív, offshore cégeket. Messi utólag 25 millió eurót volt kénytelen befizetni.

5. Placente: A 22-szeres argentin válogatott Diego Placentét a németországi légióskodása idején elkövetett adócsalása miatt dugták rács mögé.

Betört magához az aranylabdás

4. Cannavaro: A 2006-os aranylabdás Fabio Cannavarót tavaly adócsalása miatt kitiltották nápolyi otthonából. Egymillió euró összegben értéktárgyakat foglaltak le nála. Később feleségével és fivérével együtt „betört a saját házába”, és megfürdött a saját medencéjében. Ezért aztán börtönbüntetéssel is fenyegették.

3. Hoeness: Az adócsalásból sportot űzők közül talán Uli Hoeness bukott a legnagyobbat. A Bayern München korábbi Európa- és világbajnok elnökével példát statuáltak.

Több tízmillió eurót rejtegetett svájci bankszámlákon, ezért tavaly június óta tölti 3,5 éves börtönbüntetését. Néhány hete napközben már kijárhat dolgozni. Mázlija volt, hogy éppen a Bayern utánpótlásában talált állást...

2. Popescu: Rács mögé dugták a Barcelonát megjárt, 115-szörös román válogatott játékost is. Popescunak 3 év 1 hónapot kellett leülnie. A mintegy 40 millió eurós vagyonnal rendelkező üzletembert adócsalás és pénzmosás miatt ítélték el. Tucatnyi játékos külföldi eladásakor ugyanis elhallgatták az ügyletek valós értékét.

CR7 a következő?

1. C. Ronaldo: Az adóhatóságok legújabb áldozata Cristiano Ronaldo lehet. A Real Madrid portugál aranylabdásának nyaka körül hazájában 1,3 millió euró miatt szorul a hurok.

A szakértők azt vizsgálják, hogyan adózott a futballista egy banktól kapott szponzori jövedelméből. A pénzintézet 400 millió forintnak megfelelő summát fizetett a sztárnak, aki a hazájában érvényes 25 százalékos adókulcsnak csak a felét fizette be – a kedvezőbb feltételeket biztosító Írországban működő cég közbeiktatásával.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A botrányok óta kerüli egymást a Kőgazdag fiatalok pár szereplője

origo.hu

Ez a bejelentés megváltoztatja a háború menetét

life.hu

Briliáns, mégis filléres módszerrel könnyen elpusztítható a járdalapok között növő gaz

vg.hu

Kiadták a legújabb üzemanyagárakat: szerdától a benzin és a dízel is változik – van, akinek olcsóbb, van, akinek drágább lesz tankolni

ripost.hu

Hunyadi Donatella akár Monica Bellucci lánya is lehetne - Fotók

hirtv.hu

Háború Ukrajnában: Moszkva országos nukleáris háborús gyakorlatot rendelt el

origo.hu

Újabb kínos dolog derült ki a drogszeánszon félholtan talált VV Anettről

travelo.hu

Ezek a legfenntarthatóbb hazai úti célok az online válaszadók szerint

origo.hu

Családtámogatás az árakon és a munkatársakon keresztül (x)

she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a stressz(x)

life.hu

Tisztább, egészségesebb víz minden nap - Így válassz otthonra vízszűrőt (x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Jó jel a Fradinak, egyszer már csodát tettek az olaszok ellen

OLDALVONAL

Szoboszlai a csábító, Dominik lesz a Liverpool titkos fegyvere?

OLDALVONAL

Három fontos dolog, így térhet vissza Orbán Willi a pályára

OLDALVONAL

„Oda tud csapni az asztalra” - Lisztes Krisztián mindent elmondott az új edzőről

OLDALVONAL

„Budapest volt a csúcspont” - Lewis Hamilton kiöntötte a szívét

OLDALVONAL

"Nehéz lesz őt pótolni" - Nagy veszteség érte a magyar lányokat a vb előtt

OLDALVONAL

Dráma a stadionban: könnyeikkel küszködve nézték társai, ahogy újraélesztették a földön fekvő kapust

OLDALVONAL

"Ha távozok, árulónak éreztem volna magam" - Marco Rossi nagy titkot árult el