Létrehozva: 2024.10.22. 17:20

Összeütközött két utasokkal teli vonat: egy ember meghalt, rengeteg a sérült

Hétfő este 19 óra 30 perc előtt ütközött össze kettő vonat Wales-ben, Llanbrynmair közelében. Egy embert meghalt, 15 utast pedig kórházba szállítottak kisebb sérülésekkel.

Kettő utasszállító vonat ütközött Llanbrynmair közelében egy olyan vasúti pályán, ahol csak egy vágány van. A baleset helyszínétől nem messze van egy kerülő, ahol az egymással ellentétes irányba haladó vonatoknak lehetőségük van kikerülni egymást. A baleset helyszínére a hatóságok szinte azonnal megérkeztek és elkezdték az utasokat kimenteni a járműből.

Fotó: Pixabay

Az egyik vonat 18 óra 31-kor indult Shrewsbury-ből, míg a másik vonat 19 óra 09-kor Machynlleth-ből, a szakaszon mindkét vonat lassan közlekedett, de így is összeütköztel. Aminek következtében 1 ember életét vesztette, 15-en pedig kisebb sérülésekkel kerültek kórházba, a többi utast a helyi tűzoltóság sikeresen evakuálta a kocsikból.

Ifan Edwards szemtanú szerint az egyik vonat nem tudott lefékezni a lejtőn lefelé és tovább csúszott a síneken. A Transport for Wales vezérigazgató helyettese, Jan Chaudhry van der Velde azt mondta, még nem tudják a baleset pontos okát megmondani, este a helyszínelők megérkeztek és elkezdték a baleset okának feltárását, de több hónapba is telhet, mire a teljes jelentés kész lesz az esetről - írta a BBC.

A vasúti pálya nagy része egyvágányos szakaszokból áll, ahol a vonatok egy vonalon közlekednek két irányba, ha a vonatoknak egymás mellett kell elhaladniuk, vannak úgynevezett áthaladási hurkok.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek