NÍNÓ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.20. 09:26
Módosítva: 2024.09.20. 11:09

Húszezer hamis játék: budapesti játékboltra csapott le a NAV – Video

Úgy tűnik, készültek a karácsonyra...

Nagyon durva: közel húszezer hamis játék került elő egy budapesti üzlet „titkos” raktárából. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei rutinellenőrzésre érkeztek egy fővárosi játékboltba, ám az üzlet belsejében egy zárt ajtó fogadta őket. A boltvezető azt mondta, ő maga sem tudja, mit rejt a titokzatos, fehér ajtó, melynek kulcsát a pénzügyőrök pár perc alatt megtalálták a pénztárgép melletti polcon.

A raktár polcai roskadásig voltak pakolva ismert márkajelzésű plüssökkel, különböző figurákkal és játékkonzolokkal. A termékek megtalálásának körülményei, silány minősége és csomagolása arról árulkodott, hogy azok egytől egyig hamisak, amelyet a védjegyek jogosulti képviselői is alátámasztottak.

A rossz minőségű, játékhamisítványok a gazdaság szereplőinek okozott kár mellett a gyermekek egészségére is ártalmasak lehetnek.

A pénzügyőrök a közel húszezer darab, több mint ötvenmillió forintot érő jogsértő árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése , valamint szerzői vagy szerzői jogok megsértése miatt indítottak eljárást 0 közölte Facebook-oldalán a NAV.

A nagy fogásról video is készült:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek