Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.17.
Módosítva: 2024.09.17.

Ijedtség a 8-as úton: csuklyás fantom rémítette halálra az autósokat

A férfi a szemébe húzott csuklyával sétált az út szélén. A fantommal több autós is találkozott.

A közút mindig is veszélyes üzem volt, ahol még egy átlagos hétköznapon is számtalan veszély leselkedik azokra, akik kocsiba ülnek. Egy fiatal férfi azonban igencsak sokkoló tettével emelte a tétet: az illető csuklyás fantomként riogatta az úton haladókat, méghozzá az igencsak forgalmas 8-as úton.

fantom
A csuklyás fantom a 8-as úton rémítette halálra az autósokat   Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Az arra járók elmondása alapján a fiatal férfi ugyanis mélyen az arcába húzott csuklyával, nyugodtan gyalogolt hol az út szélén, hol pedig a külső sáv közepén, ezzel a frászt hozva a békében autózó sofőrökre. Úgy tudjuk, hogy többen is találkoztak aznap a saját és mások életét is veszélyeztető fiatallal, sokan rémülten és igencsak nagy ívben próbálták őt elkerülni. Az egyik ijedt sofőr egy helyi csoportban figyelmeztette autóstársait a veszélyre, ami után többen jelezték: ők nemcsak aznap, hanem másik napokon és több alkalommal is kiszúrták a srácot, amint hátizsákjával ballag az út mentén - és nemcsak Várpalota közelében, hanem a 8-as út más pontjain is. Ez különösen azért volt riasztó, mert aznap esős, párás, csúszós idő volt, ami nemcsak a közlekedést, de a látási viszonyokat is megnehezítette, emellett az útszakasz még a szokásosnál is telítettebb volt. 

Az eset már csak azért is volt különösen riasztó, mert nem sokkal korábban a 8-as út egyik szakaszán, Ajka közelében szörnyű tragédia történt: egy Toyota sofőrje ugyanis megcsúszott a síkos úton és egy BMW-nek rohant, a balesetben mind a két autó kigyulladt. Bár a BMW-ben ülő nők ki tudtak menekülni, a Toyota sofőrje bennragadt az  égő kocsiban és elhunyt.

Lapunk úgy tudja, hogy a csuklyás fantom jelenlétét többen is jelentették egymás után a rendőrségnek. A Ripost az üggyel kapcsolatban felkereste a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Elmondták: valóban jelezték a rendőrségnek a sétáló férfit. Hozzáfűzték: nem elég, hogy csuklyában, még sötét ruházatban is volt: 

- ​19 óra 1 perckor érkezett bejelentés a Veszprém Vármegyei Rendőr-Főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjába, hogy a 8-as főúton, a 47-es kilométerszelvényben egy személy sötét ruházatban, Budapest irányába sétál az út szélén. A járőrök a bejelentést követően röviddel igazoltatták a 30-as éveiben járó férfit, majd intézkedtek vele szemben - közölte lapunkkal a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek