Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.18.

Most érkezett: nyugdíjas-tragédia történt Budapesten - fotók

Az idős asszony már nem jutott ki a lángoló lakásból.

Baljóslatú füstfelhőre és lángokra lettek figyelmesek a helyiek ma délelőtt a XI. kerületi Mezőkövesd úton. A tűzoltók azonnal hatalmas erőkkel vonultak a helyszínre: 

A tűzoltók hiába értek azonnal a helyszínre, a lángok közt ragadt idős asszonyt már nem tudták megmeteni   Fotó: Ripost

- Tűz keletkezett egy harmadik emeleti társasházi lakás konyhájában, Budapest XI. kerületében, a Mezőkövesd úton. A fővárosi hivatásos tűzoltók bejutottak az ingatlanba, és eloltották a lángokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Információink szerint a tűz konyhában keletkezhetett, innen terjedhetett tovább a lakás többi részére. A Katasztrófavédelem is arról tájékoztatott, hogy kiérkezésükkor már a 35 négyzetméteres lakás étkezője, konyhája és előtere is lángokban állt. 

A tüzet szinte percek alatt eloltották.

Az egységek a tüzet néhány perc alatt megfékezték, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a társasház többi lakására és tetőszerkezetére nem terjedt át

 - tették hozzá.

A tűz a harmadik emeleti lakás konyhájában, étkezőjében és előszobájában tombolt   Fotó: Ripost

 A munkálatok közben a lakásban egy idős lakó holttestére is rábukkantak. Információink szerint a nyugdíjas asszony egyedült élt a kis lakásban, és vélhetően megpróbált kimenekülni a lángoló katlanból, azonban már nem ért el az ajtóig. 

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi okozta a tüzet, lehetséges, hogy egy, a tűzhelyen felejtett étel okozhatta a tragikus végkimenetelű esetet. Úgy tudni, hogy az asszony lakásában nem volt füstérzékelő. A katasztrófavédelem ezért kéri: aki csak tud, szerezze be a készüléket: 

A mostanihoz hasonló esetek elkerülése érdekében a legjobb megoldás, ha füstérzékelőt szerelünk a plafonra. Ez a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni 

- figyelmeztetnek. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek