Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2023.05.25.
Módosítva: 2023.05.25.

„Akkor már tudtuk, hogy Tibor halott” - fájdalmas vallomás az elásott üzletember unokatestvérétől

Az üzletember gyilkosai sok nyomot hagytak maguk után. Vér, tisztító szaga és egy töltényhüvely, ez fogadta a rokonokat a meggyilkolt Tibor házában.

Ahogy arról a Ripost már korábban is beszámolt, egészen Magyarországig vezetnek a csicsói üzletember rejtélyes eltűnésének szálai. A férfit utoljára Komáromfüssön látták, ahol albérlőjét látogatta meg. A férfi ezután nyomtalanul eltűnt. A házban vérfagyasztó nyomokra bukkant a család, majd meg is kezdődött a nyomozás. Szűcs Tibor holttestét végül Magyarországon találták meg, elásva. 

A nyomozók rengeteg nyomot találtak  / Fotó: NNI

A csicsói üzletembert május 2-án még többen látták komáromfüssi háza előtt, sőt még azt is észrevették, hogy utána elintézett egy telefont, ezek után viszont nyomtalanul eltűnt. A férfi unokatestvére, Krisztián elmondása szerint a család azonnal aggódni kezdett.

Engem a volt élettársa hívott fel telefonon, hogy Tibor eltűnt. Mondtam is nekik, hogy azonnal jelentsék be a rendőrségen, én pedig nemsokára indulok hozzá” - mondta a Metropolnak a nagymegyeri vállalkozó.

A hozzátartozó és közeli ismerősök éjjel-nappal, esőben, szélben keresték az eltűnt férfit. Fogalmuk sem volt, mi történhetett vele.

Amikor megtudtuk, hogy hol látták utoljára, elmentünk a komáromfüssi házba. Ekkor albérlője, K. Erik nem volt otthon. Körbenéztünk és azonnal feltűnt nekünk, hogy borzasztó fertőtlenítő szag járja át az egész házat. Mindent átfésültünk a házban és ekkor tűnt fel nekünk pár vércsepp és a töltényhüvely.

 – árulta el.

A férfi ügyével a magyar és a szlovák rendőrség is foglalkozott / Fotó: NNI

Krisztián tudomása szerint Tibor azért látogatott el albérlőjéhez, mert az felhívta őt telefonon, hogy szeretné neki kifizetni a tartozásait. 

Azonnal szóltunk a komáromi rendőrségnek, hogy szerintünk bűncselekmény történt, viszont ők nem hittek nekünk. Nagyon felháborító volt, ahogy velünk viselkedtek. Végig azt éreztették, hogy K. Erik ártatlan és minket kezeltek bűnösként. Azt mondták, hogy a vércseppek, amiket találtunk, az csak szarvasvér.

 – mondta el felháborodva Krisztián.

A család nagyon nyugtalan volt, ezért nem engedték vissza K. Eriket a házba. A rendőrség viszont közölte velük, hogy ezt nem tehetik meg, ugyanis ez birtokháborítás.

Másnap visszamentünk a házba és kimentünk az udvarra. Ott találtuk meg a véres ujjlenyomatokat, töltényhüvelyeket, zsugorfóliát, illetve egy nagyobb vértócsát is. Ekkor úgy döntöttünk ez így nem mehet tovább, csináltunk pár képet és elküldtük a NAKA-nak.

 – folytatta az áldozat unokatestvére. 

A NAKA újra átvizsgálta a házat, majd Krisztián jelezte nekik, hogy tudomása szerint K. Erik fegyvert is tartott otthon, amit szintén meg is találtak.

Eközben a magyar rendőrség Pápa mellett megtalálta Tibor autóját, erről viszont minket nem értesítettek. Mi pedig továbbra is kerestük az autót és az unokatestvéremet.

 Tibor autójában egy 200 literes hordót is találtak  Fotó:  NNI

 

Május 3-án a pápai rendőrkapitányságra érkezett egy bejelentés, miszerint Csóttól nem messze egy jármű lángol. A helyszíni szemle során sikerült megállapítani a kiégett Audi Q7 alvázszámát, amiről kiderült, hogy szlovák honosságú, így rögtön felvették a kapcsolatot a szlovák hatóságokkal. Krisztián elmondta, hogy miután végre megtudták, hogy megtalálták az autót, onnantól kezdve tudták, hogy most már csak holttestet keresnek, Tibor biztos, hogy már halott.

A NAKA és a magyarországi NNI nagyon komolyan vette az ügyet és gyorsan a végére is jártak. Kiderült, hogy az unokatestvéremet a komáromfüssi házban gyilkolták meg, majd berakták az autójába és elhajtottak vele. Az indíték még mindig nem derült ki.

 –tette hozzá a rokon.

Amikor Szűcs Audija Magyarországon mozgott, együtt haladt vele egy Peugeot típusú gépkocsi is. Ennek sofőrje Győr és Pápa között, Tét településen egy benzinkúton üzemanyagot vásárolt, amiért egy véres 20 eurós bankjeggyel fizetett. Május 8-án Győr és Győrszentiván között Tibor autójához hasonlóan, kiégett egy Peugeot gépkocsi is. Az autó tulajdonosa azt mondta a rendőröknek, hogy a járművet egy bizonyos Sárközi Gergelynek adta kölcsön. Egy szemtanú ráadásul látta Sárközit, ahogyan csomagjaival a lángoló gépkocsitól távozik, és azonosítani is tudta a férfit. Ekkor derült fény arra is, hogy Sárközi a téti benzinkúton korábban egy véres 20 euróssal fizetett a benzinért.

Győr és Győrszentiván között is találtak egy kiégett autót / Fotó: NNI

Drogtól épült le

A rendőröknek ekkor sikerült azonosítaniuk egy másik feltételezett elkövetőt, a nagymegyeri illetőségű Sz. Lászlót is, aki ellen Magyarországon számos más büntetőeljárás is folyamatban van - például kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, garázdaság vagy lőfegyverrel való visszaélés ügyében.

Nagyon nehéz ez nekem, tudja? László szintén nagymegyeri és egyidősek is vagyunk. Ő egy gyerekkori barátom volt és sosem gondoltam, hogy ilyesmit tenne. Már régóta nem tartottam vele a kapcsolatot, mert pár éve Győrbe költözött. 

– árulta el Krisztián.

Krisztián szerint K. Erikről mindenki tudta, hogy drogproblémái vannak. A férfi korábban sportolt is, de a kábítószerek miatt mára már teljesen leépült. 

Tudtuk, hogy vannak dühkezelési problémái, de azt nem, hogy gyilkolni is képes lenne. 

 

Tibort Pápakovácsi közelében ásták el / Fotó: NNI

Május 12-én ráadásul nemcsak Sz. Lászlót sikerült elfogni, hanem a magyar rendőrök Pápakovácsi közelében, egy erdős külterületen megtalálták Szűcs Tibor holttestét is. A helyszínt drón bevetésével és hullakereső kutya segítségével sikerült lokalizálni, miután a rendőrök sikeresen kihantolták a föld alól a holttestet. A férfi halálát koponyatörés okozta. Szűcsöt ott helyben, a ruházata alapján azonosították.

Gyászolunk. Még mindig nem tudjuk felfogni, ami történt. A filmekben láttunk hasonlókat, vagy a hírekben, de soha nem gondoltuk volna, hogy velünk is előfordulhat. Bármennyire fáj Tibor elvesztése, a család most úgy gondolom, megnyugodott. Megtaláltuk és így az édesanyja is el tudja temetni a fiát.

 – osztotta meg velünk gondolatait a családtag.

Szökésben van

K. Eriket május 21-én szökés, tanúbefolyásolás és bűnismétlés megalapozott veszélye miatt a bazini Specializált Büntetőbíróság ügyeletes bírája vizsgálati fogságba helyezte. A harmadik gyanúsított, Sárközi Gergely szökésben van, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A 44 éves magyar állampolgárságú férfit különösen veszélyesnek tartják, mivel lőfegyverrel rendelkezik. Akinek bármilyen információja van a férfi tartózkodási helyéről, vegye fel a kapcsolatot a magyar vagy a szlovák hatóságokkal a 112-es segélyhívón keresztül.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj: a németek közölték, Oroszország hamarosan megtámadja a NATO-t

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak Somlószőlősre, itt vannak a részletek

NÍNÓ

Lassan 2 hónapja nem találják a 17 éves zalaegerszegi fiút, tudja valaki, hogy hol van Brendon?

NÍNÓ

Most jött: őket keresi a rendőrség a gyorsforgalmi úti tragédia miatt, 7 nepáli állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot

NÍNÓ

Hajtóvadászat Budapesten: Halálos közlekedési balesetet okozott a gyorsforgalmin, most üldözi a rendőrség

NÍNÓ

Sokk Pestlőrincen: agresszív hajléktalanok zaklatták a vásárlókat a Lidlben

NÍNÓ

Halálra marcangolták az 1 éves fiút a bébiszitter megvadult kutyái

NÍNÓ

Gyilkosság Demecseren: gyerekeik szeme láttára végzett Zoltánnal a felesége

NÍNÓ

Nem tudták felébreszteni: az utcán lett rosszul egy bicikliző, idős nő