Létrehozva: 2023.04.12.

Le akarta szúrni a tűzoltót: szuronnyal támadt a bekattant nyugdíjas a XI. kerületben

Még a könnygáz sem hatott arra az ádáz nyugdíjasra, aki egy egész környéket tartott rettegésben a XI. kerületben. Mira szuronnyal támadt egy tűzoltóra.

Rendőrök hada vett körbe hétfőn délután egy kertes házikót a XI. kerület egy csendes kis utcájában. Az ott lakó nyugdíjas, Mira ugyanis filmbe illő jelenetek közepette sáncolta el magát saját házában: az asszony eltorlaszolta a bejárati ajtót, és a tucatnyi rendőr felszólítására sem volt hajlandó előjönni.

Az ablakot törték be, hogy bejussanak a magát elbarikádozó nyugdíjashoz, Mira néni azonban nem adta egykönnyen magát - Fotó: Végh István

Csak a tűzoltó lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt tragédia

A 80 éves asszony már jó ideje rettegésben tartotta a környéket, azonban hétfőn délután teljesen bekattant: őrjöngött, káromkodott és magán kívül tombolt, méghozzá olyannyira, hogy az egyik helybeli kihívta rá a mentőket. Az asszony azonban nem "adta meg magát", nem volt hajlandó kijönni a házából, mi több, elbarikádozta magát, így hamarosan rendőri segítséget hívtak, emellett a tűzoltókat is riasztották. 

A helyiek szerint a környék valóságos háborús övezetté alakult: 

Először csak a mentőket láttuk, de fogalmazzunk úgy, nem ez az első, hogy ilyet látunk a néni háza környékén. Legyintettünk is, hogy megint nem lesz belőle semmi. Viszont amikor már egymás után jöttek a rendőrautók, éreztük, hogy az eset még súlyosabb, mint szokott

 - mesélte egy környékbeli. 

A zsaruk csakhamar körbevették a házat, és többször is felszólították a nyugdíjast, hogy feltartott kézzel jöjjön ki, Mira viszont a füle botját sem mozdította, elsáncolta magát mindenkitől. 

- A rendőrök nagyon türelmesek voltak, vagy féltucatszor megkérték, hogy fáradjon ki, normálisan beszéltek vele, de nem volt hajlandó kijönni. Ezután ment be a kapun egy tűzoltó, hogy betörje az ablakot 

- tette hozzá a helyi. Azonban az ezt követő eseményekre senki nem számított: a nyugdíjas ugyanis már lesben állt az ajtó mellett, és amint a tűzoltó betörte az üveget, egy szuronnyal szúrt a katasztrófavédő felé. Szerencsére a férfi nem sérült meg, de ez korántsem az asszonyon múlott a helyiek szerint: 

- A tűzoltó lélekjelenlétén múlott, mert félreugrott, de súrolta a ruháját. Ezután már könnygázt is bedobtak, de még mindig nem jött ki

 - mesélte a férfi. A zsaruk végül kihozták az asszonyt, akit az ott várakozó mentősök egyike rendőri kísérettel kórházba szállított. 

Ürülékkel is dobált és vascsővel őrjöngött Mira 

Mint a helyiek többen is elmondták, a mindenki által csak Miraként ismert T. Éva már évek óta rettegésben tartotta a környéket.

A kapuhoz belülről egy vastag deszka van támasztva - Fotó: Végh István

Többen úgy tudják, a rémnyugdíjas korábban a büntetés-végrehajtás kötelékében dolgozott: 

- Már húsz éve sem volt vele minden rendben, de az utóbbi tíz évben teljesen bekattant. Mindennaposak voltak az őrjöngések, nem engedett be embereket az utcába, gyerekek labdáját szúrta ki késsel, és kutyaürülékkel is dobálódzott. Éjszakánként sokszor vascsővel vert valamit, amitől éktelen ricsaj volt a környéken, amit tetézett, hogy közben magából kikelve káromkodott, ahogy mindenkire, aki besétált az utcába 

- sorolta egy nő. Hozzátették, az asszonynál nem egyszer járt már a rendőrség is: 

- A ház már nem az övé volt, jogszerűen eladta, de amikor a tulajdonosok átvették volna, kitalálta, hogy nem is adta el és pénzt sem kapott, így nem is volt hajlandó kiköltözni - tette hozzá. Most többen reménykednek, hogy Mira néni egyhamar nem tér vissza:

- Komplett rettegésben éltünk tőle, már tényleg féltünk, és hiába volt minden, nem lehetett tenni ellene semmit. Viszont az, aki megszúrt volna egy tűzoltót, attól tartok, már mindenre képes. Mi lesz, ha visszajön, és egy gyereket támad meg?

 - tették fel többen is a kérdést. 

Kísértetiesen hasonló eset

A nő ottjártunkkor azonban nem volt a házban, csupán a törött ablak és az elbarikádozott kapu árulkodott a hétfői akcióról, vélhetően vagy a rendőrségen, vagy a kórházban tartották bent. A rendőrség közleménye szerint az asszony ellen eljárás indult, méghozzá hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. 

Mint arról a Ripost is írt, kísértetiesen hasonló eset történt januárban, szintén a XI. kerületben, ami akkor tragédiával is végződött: a fiatal rendőrt, Baumann Pétert és két kollégáját egy késsel őrjöngő férfihez riasztották, aki a zsarukra támadt. Első csapásával azonnal szíven szúrta a rendőrt, míg kollégáját megsebesítette, majd elfutott. A helyszínre érkező rendőrök csak több lövéssel tudták leállítani a támadót, akiről kiderült, hogy már korábban is volt hasonló panasz rá, tovább drogot is fogyasztott tette előtt. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

metropol.hu

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

ripost.hu

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor: Aki a baloldalra szavaz, az a háborúra szavaz

origo.hu

Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

mindmegette.hu

Ne a boltban vedd meg: ezeken a helyeken magad szedheted az epret!

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Brutális buszbaleset Budapesten: ezekben a percekben is zajlik a mentés

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Brutális buszbaleset Budapesten: ezekben a percekben is zajlik a mentés

NÍNÓ

Megrázó helyszíni fotók: újabb halálos motorbaleset történt

NÍNÓ

Önkezével vetett véget az életének a szentesi nő feltételezett gyilkosa

NÍNÓ

Hatalmas erőkkel vonult ki a rendőrség a Tiszai pályaudvarhoz: egy női holttest feküdt az úton

NÍNÓ

Felkavaró fejlemény: Ezt tudta meg a rendőrség az Aszódon talált holttestről

NÍNÓ

Látta valaki? Eltűnt a 12 éves Erik, keresi a rendőrség

NÍNÓ

Borzasztó busztragédia: 20 ember meghalt, szakadékba zuhant egy autóbusz

NÍNÓ

Majálison csapott le a rendőrség, elkapták az adathalász csalót