Létrehozva: 2023.03.13.
Módosítva: 2023.03.13.

Sokkoló részletek az M1-es tömegkarambolról: "Mindenkinek kiabáltunk, hogy kifele a kocsiból"

Egymásnak is próbáltak segíteni az M1-es autópályán történt szombati tömegkatasztrófa áldozatai. A szemtanúk ugyanis elmondták, hogy kigyulladt kocsijaikból menekülve egymást is figyelmeztették a menekülésre.

Szerző B.T., K.K.P.

Apokaliptikus állapotok, kiabálás és sikítozás - erről számoltak be a túlélők annak a balesetnek a kapcsán, ami az M1-es autópályán történt szombat délután. Mint a Ripost is írta, a soha nem látott tömegkatasztrófa során 5 kamion és 37  kocsi rohant egymásba a porviharban, 39 ember - köztük 10 gyerek - pedig megsérült, egy 44 éves férfi pedig meghalt.

M1-es baleset
Fotó: Bors

Regina a párjával utazott éppen az M1-es autópályán. Közvetlenül a tömegbaleset bekövetkezte utáni pillanatban érkezett a helyszínre. A hatalmas porfelhőtől semmit sem látott.

- Csak a szerencsés véletlennek köszönhetjük, hogy időben meg tudtunk állni a párommal, és épp mögöttünk senki sem jött. 

Abból adódott, hogy mi már senkivel sem ütköztünk. Egy kicsit visszatolattunk, majd kiszálltunk a kocsiból a leállósávban, hogy ellenőrizzük, szüksége van-e valakinek segítségre. Akkor már láttuk a hatalmas lángokat, és tárcsáztuk a segélyhívó központ számát. Megállapítottuk, hogy szerencsére majdnem mindenki időben ki tudott szállni az autójából. Akkor még persze nem tudtuk, hogy egy férfi sajnos meghalt – mondta a Borsnak a fiatal nő.

- Borzalmas élmény volt, még egy kicsit mindig a hatása alatt állok. A helyszín mellett van egy kis híd, oda menekültünk fel. Át kellett másznunk a korláton, hogy utána másoknak segíthessünk biztonságba jutni. 

Egy édesapa a két kisgyerekét adta oda. Őket nekem kellett átemelnem – emlékezett vissza Regina. A ruházatunkat beborította a füst, de akkor ezzel nem foglalkoztunk. Szerencsére a mentőegységek hamar kiértek – részletezte Regina, aki úgy érzi: március 11-én a második születésnapját ünnepelheti.

- Akik az ütközést megúszták, igyekeztek hátrébb tolatni, hogy ne állják el a tűzoltók és a mentők útját. Nagy volt az összefogás, mindenki igyekezett mindenkinek segíteni.

Az eset során tucatnyi kocsi kiégett és szinte teljesen megsemmisült, csodával határos módon azonban többen épségben kikeveredtek a roncsok közül.

- Ott voltam elsők között, mint beavatkozó tűzoltó. Borzalmas volt látni is, szinte hihetetlen. És hála minden embernek, aki mentette a másikat

 - írta TikTokon a borzalom sűrűjében dolgozó tűzoltók egyike. Többen jelezték: ők is a katasztrófa közepén rekedtek autójukkal, ami teljesen kiégett. Ők viszont csodával határos módon karcolások nélkül megúszták a hátborzongató balesetet. Egyikük azt mesélte, hogy barátja kocsija szénné égett, de a sofőr ki tudott menekülni, míg egy nő az anyjával együtt nézte végig, ahogy kocsijuk porrá ég. Ő is megúszta az esetet:

- Nekünk is kiégett a kocsink, szerencsére anyukámnak se, meg nekem se esett baja

- írta. 

Hozzátették, hogy sok sérült és balesetező azonnal kipattant a kocsiból, és igyekeztek biztatni azokat, akik bent maradtak az autójukban: 

- Mindenkinek kiabáltunk, hogy kifele a kocsiból, mert voltak, akik bent maradtak

 - tette hozzá a nő egy másik kommentben. 

Porrá égett autók a tömegkarambol közepén Fotó: Bors

Egyik olvasónk a porvihar felé száguldott a baleset idején, és csak a véletlennek és a mérhetetlen szerencsének köszönhette, hogy nem futott bele a katasztrófába: 

- Arra mentem, és messziről lassítottam, mert nagyon ijesztő volt az a porvihar. Ilyet még nem láttam, pedig rengeteget megyek pályán, nem is csak Magyarországon. Éltem már át brutális szelet, ami dobálta az autót, meg jég- és hóvihart, de ehhez hasonlót nem 

- mesélte. Így már jó időben lassítani kezdett. Vélhetően ez mentette meg attól, hogy belerohanjon a tömegbalesetbe: 

- Amikor láttam, mi van előttem, még erősebben fékeztem, szerencsére akkor már amúgy sem száguldottam. Még akkor nem láttam mindent, azt igen, hogy valami durva történt előttem, sosem felejtem el -

 tette hozzá még most is borzongva. 

 

Szerző B.T., K.K.P.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan bejelentés: eldőlt Bognár jövője az NB I-es csapatnál

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

magyarnemzet.hu

Dopeman tönkreverte Puzsért, eldőlt a politikai rapháború + videó

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

travelo.hu

Nem ok nélkül nevezik a világ legszebb akácos kertjének ezt a japán csodahelyet

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Megdöbbentő: beszakadt az út egy busz alatt Budapesten - Fotók

NÍNÓ

Nagy erőkkel rohantak a tűzoltók: baleset történt Budapesten

NÍNÓ

Mentőautó karambolozott Budapesten, egy gyermek is a sérültek közt van

NÍNÓ

Most jött: Szörnyű késelés Zuglóban? Kiderült az igazság!

NÍNÓ

Most érkezett: Kigyulladt egy családi ház a Mézeskalács utcában, azonnal rohantak a tűzoltók

NÍNÓ

Dráma Budapesten, egy autó alatt szakadt be az úttest

NÍNÓ

Iszonyat Egerben: barátai előtt csapta meg az áram a tinit, mentőhelikoptert riasztottak

NÍNÓ

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés