A baloldalnak be kell fizetnie az ÁSZ-bírságot, a NAV meggyanúsíthatta Karácsony táskás emberét

POLITIK
Létrehozva: 2022.12.04.
Módosítva: 2022.12.04.

Horror: A balástyai rém újabb áldozatára bukkanhatott a halottlátó - Fotók

Kiss Katót a megérzései vezették a düledező tanyára, ahol a falból kerültek elő a csontok. Talán Szabó Zoltán egyik áldozatáé lehetnek a maradványok.

Kiss Kató egy szeánszot készült tartani Balástya környékén, de még az odaúton megkérte kísérőit, hogy kanyarodjanak el arra a tanyára, ahol 2001-augusztusában több holttestet is találtak a rendőrök, miután Szabó Zoltán beismerte egy helyi vállalkozónő megölését. A tanya immáron két évtizede áll üresen és szinte már teljesen az enyészeté lett, de az ismert halottlátó azt érezte, hogy egy lélek arra kéri, nézzen szét a romok között. Nos, úgy tűnik, hogy az út nem volt hiábavaló, hiszen a düledező falakból csontok kerültek elő, mégpedig onnan, ahová a sugallata irányította.

Kiss Kató a balástyai rém házánál
Fotó: Kiss Kató

 

"Tegnap este óta egy hang folyamatosan pár szót sugdosott nekem. - Öt méter... A ház...- szólt valaki hozzám szinte megállás nélkül. Ezért kellett ma odamennem. A romos ház egyik fala pont öt méter hosszú, és ahogy odaléptem, azonnal megpillantottam valami nem odaillőt. 

Ahogy kicsit megkapargattuk a falat, szép sorban csontok kezdtek előbukkanni a vályogból

- kezdte a Ripostnak Kiss Kató, aki természetesen nem lehet biztos benne, hogy emberi maradványokra bukkant, minden esetre azonnal értesítette a rendőrséget. 

Kiss Kató a balástyai rém házánál
Fotó: Kiss Kató

Cikkünk születése pillanatában még javában tartott a rendőri intézkedés. Éppen az orvost várták, aki megállapítja majd, hogy pontosan milyen csontokat találtak. Ugyanakkor Kató úgy véli, hogy a maradványok emberiek. 

 

"Jelenleg a orvost várjuk a rendőrökkel, akik első ránézésre nem tudták megmondani, hogy a csontok embertől, vagy állattól származnak -e, ahogy én sem. Ahogy én látom, lábszár- és combcsontot találtam és több csigolyadarab is előkerült, így én azt hiszem, hogy embertől származnak. Arról nem beszélve, hogy egy olyan ház falába, ahol ennyi szörnyűség történt, miért rejtene valaki állati maradványokat?"- tette fel a jogos kérdést a halottlátó, aki hozzátette, a csontok előkerülése után megszűntek a sugallatai is. 

Könnyen lehet tehát, hogy a balástyai rém egy újabb áldozatának maradványai kerültek elő a tanya falából. 

 

A balástyai rém háza
Fotó: Kiss Kató

Szabó Zoltán, vagy ahogy a köznyelvbe beivódott, a "balástyai rém" 1998 és 2001-között négy, vagy hat, bár egyesek szerint több brutális gyilkosságot is elkövetett a balástyai tanyán, ahol egyedül élt, miután édesanyja és a testvére is elhunyt. A férfi az első gyilkosság elkövetése előtt már volt büntetve, mivel évekkel korábban megerőszakolt egy hatvanéves nőt. Zoltán ugyanakkor ismert volt erőszakos természetéről, és az sem volt titok, hogy lopásokkal és orvvadászattal igyekezett fenntartani magát. 

Első áldozatával egy környékbeli presszóban ismerkedett meg. Tanyájára csalta a nőt, majd egy nehéz tárggyal többször is fejbe verte. A holttestet lemeztelenítette és a a közelben elásta. A második áldozatával is hasonló módon végzett és majdnem pontosan úgy is járt el, annyi különbséggel, hogy a második áldozat feje nem került elő. Harmadik áldozatát 2000-ben csalta a szilváskertbe, őt megfojtotta és  szintén eltemette a testét. Szabó a negyedik, rábizonyított gyilkosságot 2001 augusztusában követte el. Most egy használt mobiltelefonokkal foglalkozó nőt csalt a tanyájára azzal, hogy jó áron tud szerezni neki készülékeket. Áldozata motorral érkezett és 300 ezer forintot is vitt magával az üzlet reményében. Szabó a nőt végül megfojtotta és a testet pedig ismét a tanyája mellett ásta el. 

A balástyai rém háza
Fotó: Kiss Kató

A rendőrség ekkor már kiemelten foglalkozott a sorozatos eltűnésekkel és lekérték az utolsó bizonyítható áldozat híváslistáját. Így jutottak el Szabó Zoltánhoz, aki a kihallgatása során beismerte a gyilkosságot, majd a többi holttest előkerülésekor azokat is. Később egy újabb gyilkosságot is beismert, de azt a bíróság még így sem látta bizonyítottnak, ezért az nem is került be a vádiratba, mint ahogy egy öttagú román család eltűnésének ügyében sem vonták felelősségre, pedig az üggyel foglalkozó nyomozó annyira biztos volt benne, hogy ő az elkövető, hogy minden egyes holttest helyének elárulásáért 500 ezer forintot ajánlott Szabónak

A sorozatgyilkost végül 2003-ban életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. Szabó Zoltán 2005. december 5-én a szegedi Csillag börtönben lett öngyilkos a cellatársával együtt. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Teljes összeomlás: már az ukránok is beismerik, hogy óriásit tévedtek

origo.hu

Itt a NASA döbbenetes bejelentése: valami egészen hihetetlent találtak

borsonline.hu

Milák Kristóf hadüzenetet kapott, nem kertelt a barátja

vg.hu

Beütött a német krach: zuhanórepülésben a magyar export

ripost.hu

Hatalmasat nyert a lottón egy anyuka: alattomos trükköt vetett be hozzá

hirtv.hu

Ennyire nem lehet fontos Ukrajna + videó

origo.hu

Legújabb képei miatt szétszedik a csontsoványra fogyott Tóth Andit

mindmegette.hu

Mit főzzünk a hétvégén? Íme 2 szuper menü, ha nincs ötleted

ripost.hu

Ez a teszt olyat árul el rólad, amit biztosan nem tudtál

ripost.hu

„Hülye madár” – legenda osztotta ki Majkát

ripost.hu

A Fradi edzője leplezte le a rejtélyt Dzsudzsák Balázsról

vg.hu

Hírlevelünk megkönnyíti a befektetői döntéshozatalt, gyorsjelentést nyújt az amerikai, európai és kínai piacokról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Aljas módon verte át a netezőket a magyar tini, egy éven át nem bukott le

NÍNÓ

Most kaptuk: felcsaptak a lángok Borsodban, tragédia történt

NÍNÓ

Holtan talált rá 6 hónapos terhes feleségére egy férfi, drámai részletek

NÍNÓ

Hatalmas tömegszerencsétlenség Debrecennél: 12 autó sérült meg

NÍNÓ

Dráma a fővárosi óvodánál, nagy erőkkel rohantak a mentők

NÍNÓ

Kora reggel elesett az M31-es autópálya, itt vannak a részletek

NÍNÓ

Menekülniük kellett az embereknek az éjszaka: pokoli lángok csaptak fel Gyöngyösön

NÍNÓ

Most kaptuk: kiürítették a kaposvári Virágfürdőt