2 hónapja

Így kerülheted el, hogy csalók szerezzék meg a banki adataidat

Adathalászokra figyelmeztet az MKB.

Szerző Ripost

A legújabb módszerrel a Google keresőjében hirdetik az ál-banki oldalakat az adathalászok. Erre figyelmeztet az MKB Bank, amelyhez több friss bejelentés is érkezett efféle csalásokról

Fotó: Pixabay

A pénzintézet szakemberei ezért azt javasolják, hogy az ügyfelek soha se a böngészőben keressenek rá az internetbankra, hanem mindig a hivatalos honlapról (az MKB Bank esetében például a www.mkb.hu oldaláról) nyissák meg az online bankoláshoz használt felületet. Arra is figyelmeztettek, hogy ellenőrizni kell a böngésző címsorában szereplő címet, és ha az nem .hu-ra végződik, érdemes azonnal bezárni a böngészőt.

Fontos, hogy az ügyfelek mindig olvassák el az SMS-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják jóváhagyásukat, és az applikációval történő jóváhagyáskor is ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót

– áll a banki figyelmeztetésben. Ha pedig valaki bizonytalan az üzenetekkel kapcsolatban, hívja inkább fel a telebankot.  

Azoknak, akik megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azt tanácsolják, hogy azonnal keressék fel a pénzintézet ügyfélszolgálatát, és függesszék fel netbankjukat.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!