NÍNÓ

Szerző Ripost

1 hónapja

Meglepő videót tett közzé a rabokról a büntetés-végrehajtás

Mostantól gluténmentes tésztát is gyártanak a rabok.

Az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. tésztaüzeme gluténmentes üzemegységének elindításával, illetve a „Pasta Schönfeld” márkanév megalkotásával a speciális piaci igények kielégítését tűzte ki céljául.

Fotó: büntetés-végrehajtás

Az új 78 négyzetméteres üzemegységben a fogvatartottak a kiváló minőségű alapanyagokból több fajtájú (cső, orsó, szarvacska, széles metélt, cérnametélt és fodros nagykocka), egyenként 250 grammos kiszerelésű gluténmentes tésztát állítanak elő.

A fogvatartottak az alapanyagok előkészítésétől a késztermékek csomagolásáig, valamennyi munkafázisban részt vesznek. Végigkísérik a teljes gyártási folyamatot, úgy mint a lisztkeverék összeállítása, a gépek és szárítókamrák feltöltése, a csomagolóanyag hegesztése és a címkék szegecselése.

Az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. több száz elítéltet foglalkoztat és közel tízezer hektárnyi földön gazdálkodik. Gabonát termeszt, és több száz mangalicát, valamint több ezer baromfit és juhot is gondoz. Az állatokat a gazdaság saját termelésű takarmánnyal látja el. Az elítéltek végzik az állatok teljes körű gondozását, takarítását, takarmányozását, valamint a lovak tenyésztésével kapcsolatos teendőket. Az 1100 tonna baromfihús feldolgozására képes, európai uniós előírásoknak megfelelő, korszerű baromfivágóhíd ellátja a börtönöket előhűtött és mélyhűtött baromfihússal.

A tésztagyár amellett, hogy saját tésztával növeli a börtönök önellátási kapacitását, az aktuális piaci igényekhez igazodva is állít elő termékeket - közölte a büntetés-végrehajtás.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!