NÍNÓ

Szerző Ripost

3 hónapja

Vérévé vált a lopás, több mint félmilliót szedett össze 14 évesen a tolvaj – videó

Letartóztatásban egy 14 éves fiú. A kis tolvaj gyermekkorától kezdve sorozatosan követett el lopásokat a településén.

Szerző Ripost

Azt hitte, megúszhatja, mert eddig minden balhéja miatt indult eljárást megszüntettek. Tévedett. Íme egy 14 éves salgótarjáni srác története. 

A kállói postabalhé 369.000 forintot hozott, és csak a posta ablakát kellett felfeszítenie érte március 16-án éjjel.

betörő tolvaj
Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

Ám az egyszer hopp után jött a másszor kopp. Egy hónappal később egy utcán álló, autóbusz ablakát törte be, ám hiába feszítette fel annak kasszáját, az üres volt. Nem úgy az április 28-án egy autó csomagtartójából lenyúlt pénztárca: ami 140.000 forintot és egy arany karkötőt rejtett, no meg okmányokat és bankkártyát. A május 8-án újabb kocsifeltörés figyelt be, ám az autóban ezúttal csak 23.000 forintot talált.

 
Vége a bulinak

A fiú nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, hiszen korábban is rendszeresen követett el bűncselekményeket, de a Pásztói Rendőrkapitányságnak több eljárást is meg kellett szüntetnie vele szemben fiatal kora miatt. A most elkövetett lopásokat – melyekkel 585 ezer forintot zsákmányolt s 62 ezer forint kárt okozott – a 14. születésnapja után követte el...

Így a Salgótarjáni Járásbíróság egy hónapra elrendelte a fiú letartóztatását, a döntést az ügyészség tudomásul vette, de a fiú és védője fellebbezett, így az még nem végleges. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!