Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2022.05.25.

Gyerekrablási kísérletekről beszélnek a diósdiak

Már több gyermekkel szemben is fenyegetően lépett fel egy fehér furgonból kiszálló kopasz, izmos alak. Összefogtak a diósdi szülők, akik a rendőrséget, polgárőrséget és a polgármestert is felkeresték.

Rettenetesen megijedtek a diósdi szülők, miután kiderült, hogy már több gyermeket is megrémisztett egy fehér furgonos, kopasz férfi. Az szerencsére nem derült ki, hogy pontosan mi volt a célja, mert a gyerekeknek sikerült elszaladnia. Az első esetet egy édesanya osztotta meg egy zárt Facebook-csoportban, leírása alapján pedig más édesanya is jelentkezett, akinek csemetéjével ugyanaz megtörtént, az autó és a férfi kinézete is egyezett.

„A Szent Gellért utca végén a fiam egyedül sétált, amikor egy fehér "dobozos" autó lelassított mellette a szűk utcában, a benne ülő férfi hosszasan bámulta őt. A fiam félreállt, hogy elengedje az autót, de az megállt, és kiszállt belőle a vezetője, egy kopasz, alacsonyabb, de elmondása szerint nagyon izmos férfi. Mivel az autóval kicsit keresztben állt meg a szűk utcában, elzárta az utat a másik irányba. A fiam az autótól pár méterre állt és épp meg akarta kérdezni, hogy segíthet-e valamiben, amikor látta, hogy a férfi fenyegetően közelít felé. Hátrált pár lépést, mire a férfi még közelebb lépett felé. A fiam nagyon megijedt, és elkezdett futni a Szabadság útra, de a férfi szaladt utána – számolt be az édesanya, akinek talpraesett gyermeke azonnal édesapját hívta mobiltelefonján, és szerencsére egy fiatal párba botlott, akik hazakísérték. 

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az édesanya azonnal bejelentést tett a rendőrségen. Pár nappal később egy másik édesanya megdöbbenten jelezte, hogy gyermekeitől ugyanezt a történetet hallotta. „Stimmel a fehér furgon, és a pasas leírása is, múlt héten, és előtte két héttel is erről számoltak be a gyermekeim” – írta a másik édesanya, aki szintén azonnal bejelentést tett a rendőrségen, és a polgárőrséget és polgármestert is felkereste.

A szülők persze reménykednek a hatóság közbenjárásában, de most leginkább a közösség erejében bíznak, és remélik, hogy a diósdiak elkezdenek figyelni egymásra.

A városban közben más, nem ennyire nagy volumenű bűnesetek is történnek, valakik úgy tűnik viráglopásokra szakosodtak. A helyiek elmondása szerint autókkal járják a környéket, majd hirtelen megállnak, és a házak elé kitett balkonládákat, kaspókat viszik a virágokkal együtt.

Diósd polgármestere, Spéth Géza közleményt adott ki az ügyek kapcsán. „Kedves Diósdiak! Az elmúlt napokban több bűncselekmény történt a településen, amely indokoltan jelentős aggodalmat váltott ki valamennyiünkben. Tájékoztatom a lakosságot, hogy felvettem a kapcsolatot az Érdi Rendőrkapitányság vezetőjével és kértem azonnali intézkedését, valamint a fokozott rendőri jelenlétet. Az esetekkel kapcsolatos tudomásunkra jutott információkat továbbítottuk részükre. A közbiztonság javítása kiemelt céljaink között szerepel. Ígéretünkhöz híven a város térfigyelő rendszerének kiépítése folyamatban van, várható üzembe helyezése rövid időn belül várható! Addig is figyeljünk egymásra, egymás értékeire!” - írta a polgármester.

origo.hu

Sokak bánatára nem lehet ott az olimpián a szuperszexi orosz úszónő - galéria

ripost.hu

Olimpiai megnyitó, fotókon a magyar csapat érkezése

borsonline.hu

Felfedte az univerzum: 3 csillagjegy a múltban rekedt, ez az ő átkuk

magyarnemzet.hu

„Milák minden lépését megtervezte ebben a háborúban”

ripost.hu

Összeroppant a gyásztól Katus Attila

vg.hu

Párizs 2024: példátlan, ami a kínai úszókkal történik – ez már Amerikának is sok

ripost.hu

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

mindmegette.hu

Ingyen jutott pisztáciához az Aldiban egy magyar vásárló, nem hiszed el, hogyan csinálta

ripost.hu

Pár nap, és milliárdok találnak rá az igaz szerelemre – ígéri a jós

ripost.hu

„Harcosként emelkedsz fel az angyalok közé” – összeomlott a gyásztól a magyar olimpikon

ripost.hu

Szándékosan fellibbent Tolvai Reni miniruhája - Forró fotó

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Fontos figyelmeztetést adott ki az Országos Mentőszolgálat, ez életet menthet

NÍNÓ

Riadalom Budapesten: tűz ütött ki egy metróállomáson, azonnal ki kellett üríteni

NÍNÓ

Halálra rémült a veszprémi férj: a szeme láttára lett rosszul, majd esett össze a felesége

NÍNÓ

"Nagyon nehéz ez nekem" – a második tettest buktatja le a kézis anyuka gyilkosát leleplező Krisztián

NÍNÓ

Újabb tragédia egy vasúti átjáróban: 2 ember meghalt Szentesnél

NÍNÓ

Durva baleset: súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

NÍNÓ

„Ez egy rémálom, amiből nem tudunk felébredni” – Megszólalt az eltűnt kétéves Danka nagymamája

NÍNÓ

Rohant a mentő, tűzoltó: brutális baleset történt Magyaralmásnál