Létrehozva: 2022.05.25.

Gyerekrablási kísérletekről beszélnek a diósdiak

Már több gyermekkel szemben is fenyegetően lépett fel egy fehér furgonból kiszálló kopasz, izmos alak. Összefogtak a diósdi szülők, akik a rendőrséget, polgárőrséget és a polgármestert is felkeresték.

Rettenetesen megijedtek a diósdi szülők, miután kiderült, hogy már több gyermeket is megrémisztett egy fehér furgonos, kopasz férfi. Az szerencsére nem derült ki, hogy pontosan mi volt a célja, mert a gyerekeknek sikerült elszaladnia. Az első esetet egy édesanya osztotta meg egy zárt Facebook-csoportban, leírása alapján pedig más édesanya is jelentkezett, akinek csemetéjével ugyanaz megtörtént, az autó és a férfi kinézete is egyezett.

„A Szent Gellért utca végén a fiam egyedül sétált, amikor egy fehér "dobozos" autó lelassított mellette a szűk utcában, a benne ülő férfi hosszasan bámulta őt. A fiam félreállt, hogy elengedje az autót, de az megállt, és kiszállt belőle a vezetője, egy kopasz, alacsonyabb, de elmondása szerint nagyon izmos férfi. Mivel az autóval kicsit keresztben állt meg a szűk utcában, elzárta az utat a másik irányba. A fiam az autótól pár méterre állt és épp meg akarta kérdezni, hogy segíthet-e valamiben, amikor látta, hogy a férfi fenyegetően közelít felé. Hátrált pár lépést, mire a férfi még közelebb lépett felé. A fiam nagyon megijedt, és elkezdett futni a Szabadság útra, de a férfi szaladt utána – számolt be az édesanya, akinek talpraesett gyermeke azonnal édesapját hívta mobiltelefonján, és szerencsére egy fiatal párba botlott, akik hazakísérték. 

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az édesanya azonnal bejelentést tett a rendőrségen. Pár nappal később egy másik édesanya megdöbbenten jelezte, hogy gyermekeitől ugyanezt a történetet hallotta. „Stimmel a fehér furgon, és a pasas leírása is, múlt héten, és előtte két héttel is erről számoltak be a gyermekeim” – írta a másik édesanya, aki szintén azonnal bejelentést tett a rendőrségen, és a polgárőrséget és polgármestert is felkereste.

A szülők persze reménykednek a hatóság közbenjárásában, de most leginkább a közösség erejében bíznak, és remélik, hogy a diósdiak elkezdenek figyelni egymásra.

A városban közben más, nem ennyire nagy volumenű bűnesetek is történnek, valakik úgy tűnik viráglopásokra szakosodtak. A helyiek elmondása szerint autókkal járják a környéket, majd hirtelen megállnak, és a házak elé kitett balkonládákat, kaspókat viszik a virágokkal együtt.

Diósd polgármestere, Spéth Géza közleményt adott ki az ügyek kapcsán. „Kedves Diósdiak! Az elmúlt napokban több bűncselekmény történt a településen, amely indokoltan jelentős aggodalmat váltott ki valamennyiünkben. Tájékoztatom a lakosságot, hogy felvettem a kapcsolatot az Érdi Rendőrkapitányság vezetőjével és kértem azonnali intézkedését, valamint a fokozott rendőri jelenlétet. Az esetekkel kapcsolatos tudomásunkra jutott információkat továbbítottuk részükre. A közbiztonság javítása kiemelt céljaink között szerepel. Ígéretünkhöz híven a város térfigyelő rendszerének kiépítése folyamatban van, várható üzembe helyezése rövid időn belül várható! Addig is figyeljünk egymásra, egymás értékeire!” - írta a polgármester.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meglepő dolog derült ki ifj. Schobert Norbertről - videó

vg.hu

Hullanak mint a legyek az orosz vadászgépek – megérkezhetett Ukrajnába a Nyugat segítsége

ripost.hu

Végre kiderült, hány tojás kell a tökéletes piskótához

vg.hu

Bealkonyul a turizmusnak, vége szakad a pandémiát követő aranyéveknek

origo.hu

Majd két év után lőtt újra gólt, mégsem tud felhőtlenül örülni Schäfer András

mindmegette.hu

Eddig tuti, hogy rosszul pucoltad a kivit – íme a világmegváltó praktika

ripost.hu

Ezt tedd most a kertben, és virágáradatot kapsz cserébe tavaszra

ripost.hu

Ez ám a nagy fordulat: Vitray Tamás nem azt a nőt vette el, aki legutóbb a barátnője volt

ripost.hu

A dögös kamionos Szilvia párjával járja a világot

ripost.hu

„Fontolgatom a lehetőségét” – Marco Rossi mellékállást vállalna

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Aljas módon verte át a netezőket a magyar tini, egy éven át nem bukott le

POLITIK

Ezek lesznek az új gyermekvédelmi törvénycsomag legfontosabb változásai

POLITIK

Neonácik életveszélyesen megfenyegették a XII. kerület alpolgármesterét

POLITIK

Ezer traktor Brüsszel utcáin, a gazdák haragja eléri az EU központját

NÍNÓ

Rohantak a mentők, súlyos autóbaleset történt az M7-es mindkét oldalán, Velencénél

NÍNÓ

A mentők is kiborultak, 22 éves fiú halt meg az Árpád-fürdőben

NÍNÓ

Mentőket riasztottak a budapesti plázába, drámába fulladt az első randi

NÍNÓ

Mentőket és rendőröket riasztottak a budapesti Lidl-höz, nagy a baj - helyszíni fotók