1 éve

Esélye sem lehetett a Honda vezetőjének a csepeli mentős tragédiában

Csepel legveszélyesebb kereszteződésében történt a súlyos baleset szombat éjszaka. Már több petíció is született azért, hogy helyezzenek ki lámpát, megoldás azonban nem lett.

Borzalmas, mentős tragédia történt szombat éjszaka a csepeli Széchenyi István utca és Kassai utca kereszteződésében. Egy 5 hónapos kisbaba újraélesztéséhez rohanó gyermekmentő ütközött össze egy Honda személygépjárművel. Az autó vezetője a helyszínen életét vesztette, vele utazó felesége, gyermekük, és egy barátjuk életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kisbaba, akihez a mentő már nem ért oda, szintén elhunyt. A mentő négytagú személyzete könnyebb sérüléseket szenvedett.

A történtek óta kiderült, hogy a mentős tragédia helyszíne Csepel legveszélyesebb kereszteződése, már több baleset is történt ott. Az elmúlt 20 évben a helyiek petíciókat nyújtottak be azért, hogy jelzőlámpát helyezzenek ki, az azonban nem történt meg, mindössze egy balesetveszély feliratú tábla került oda.

 

A babához igyekvő mentő előtt a kereszteződésben egy Stop vonal és egy Stop tábla is volt. A környékbeliek szerint azonban nem láthatta a táblát, az egyik oldalon ugyanis egy fa koronája takarta ki, a másik oldalon lévő táblát pedig elfordította valaki, így az nem látszott. A mentőautó így, bár kék jelzéssel haladt, nem lassított a kereszteződésben, hogy meggyőződjön arról, megadják-e neki az elsőbbséget, a helyiek szerint pedig a fáktól nem is láthatta a másik irányból érkező Hondát, de a Honda vezetőjének sem volt esélye arra, hogy ő lássa a mentőt.

„A mentő sofőrjének három különböző módon is észlelnie kellett volna, hogy ő alárendelt útvonalon közlekedik, a keresztező útvonalon érkezőnek elsőbbsége van. Ezek egyike volt a stopvonal. A hondás nem látta, nem is láthatta a mentőt, mert az egy családi házas környék, a Kassai utca teljesen el van takarva a Széchenyin érkező elől. A KRESZ pedig előírja, hogy hiába használod a megkülönböztető jelzéseket, meg kell győződnöd róla, hogy a közlekedés többi résztvevője észlelt téged, és megadja az elsőbbséget. Amíg erről nem győződsz meg, nem hajthatsz be a kereszteződésbe. Ahhoz, hogy meggyőződj, ha mentő vagy, nem kell a stopvonalnál megállnod, de a járda vonalában ott, abban a kereszteződésben igen. Csepeli vagyok gyakran járok arra, pont a mentő irányából. A Kassai addig macisajttal (elsőbbségadás kötelező tábla) védett útvonal, a sofőr valószínűleg nem ismerte a helyet, az első két kereszteződés után gondolatban elkönyvelte, hogy itt neki van elsőbbsége, ezért nem is figyelte a táblákat, se a felfestést, hanem fékezés nélkül, nagy sebességgel át akart vágni a kereszteződésen, ahogy a korábbiakon, ahol ezt meg is tehette, mert ott őt védte a macisajt, akár szirénázott, akár nem” – írta egy, a kereszteződést sokat használó sofőr.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tragikus balesetben meghalt a magyar sportoló

origo.hu

Kár volt a bikini a Baywatch sztárjára, így is kilátszik mindene - kép

borsonline.hu

„Egy édesanyát veszítettünk el” – megszólalt a tragikusan elhunyt Kozma Zsuzsi barátja

vg.hu

Németország és Franciaország a lengyel kormány megbuktatásában kérhette Kijev segítségét

metropol.hu

„Az angyalok vigyázzanak rád!” - súlyos veszteség érte Nemazalányt

mandiner.hu

Hoppá: Németország és Franciaország gyors uniós belépést ígért Ukrajnának, ha segítenek nekik megbuktatni a jelenlegi lengyel kormányt

origo.hu

Újabb utazásra vitte gazdag barátja Berki Mazsit

mindmegette.hu

Meghökkentő videó: így sütik a pékárukat a Lidlben

she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a tanévkezdés miatti stressz(x)

life.hu

Minden létező gyógymódot kipróbáltál, időről időre mégis visszatér?

origo.hu

Így gondoskodik a legnehezebb időszakban is vásárlóiról a Lidl(x)

life.hu

Mozgásszervi panaszok? A BMM ortopéd és reumatológus szakorvosai segítenek(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Akciófilm a VIII. kerületben: menekülés közben zuhant le az erkélyről a boltban tomboló férfi

POLITIK

Járdán parkolás? Buszsáv? Mozgássérült parkoló? Karácsony Gergelyt nem érdekli a KRESZ

POLITIK

Felrobbant egy ház Esztergomban, egy TEK-es meghalt...

POLITIK

Az OTP feljelentette Karácsony Gergelyt és mozgalmát

NÍNÓ

Döbbenet: kocsikat zúzott le, közben barátnőjét is megverte a szentendrei ámokfutó

NÍNÓ

Holtan találtak egy munkást a felújítás alatt lévő budapesti lakásban

NÍNÓ

Embercsempészt fogtak a rendőrök: 11 migránst szállított

NÍNÓ

Iskola égett Budapesten, menekítették a gyerekeket