Létrehozva: 2021.07.02.

Elképesztő részletek: Többször is rálőtt a TEK-esekre a terézvárosi ámokfutó

Többször is rálőtt a terrorelhárítás embereire a VI. kerületben a 42 éves G. Krisztián, az a férfi, aki fegyvert fogott szomszédjára, majd elbarikádozta magát a belvárosi lakásban.

Június 18-án a Bors beszámolt a filmbe illő akciójelenetekről a budapesti VI. kerületi Bajnok utcában: az egyik ott lakó, a 42 éves G. Krisztiánhoz ugyanis nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a terrorelhárítás is, miután fegyvert fogott szomszédjára, majd elbarikádozta magát a saját laká­sában. Kiderült, Krisztián egyáltalán nem volt ismeretlen a zsaruk előtt: korábban elfogatóparancs alapján is körözték, aznap pedig többször is rálőtt a terrorelhárítás embereire.

Többször is rálőtt a TEK-esekre a terézvárosi ámokfutó (Fotó: Terrorelhárítási központ)

Fegyverrel barikádozta el magát

A rendőröket aznap a riadt szomszéd tárcsázta, miután Krisztián egyszerűen fegyvert fogott rá délelőtt. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, miközben a TEK embereit is riadóztatták, így hamarosan tucatnyi esetkocsi lepte el a környéket. Az embereket egy helyre terelték, miután a férfi elbarikádozta magát fegyverével a lakásában, és nem volt hajlandó kijönni. A Bors információi szerint a terrorelhárítás munkatársai ekkor még egy telefont is beadtak neki, hogy tudjanak vele kommunikálni, de az őrjöngő Krisztián szinte rögtön kihajította az udvarra a készüléket. A TEK-esek azt is hiába kérték, hogy feltett kezekkel és fegyvertelenül jöjjön ki a lakásból, pedig figyelmeztették: ha nem teszi, akkor kényszerítő intézkedéseket fognak bevetni.

Több lövést is leadott a TEK-esekre

Krisztián azonban nem tett eleget a kérésnek, mi több, fogta magát, kilépett az ajtón, fegyverrel a kezében, és a körfolyosós gangról többször is rálőtt a TEK embereire, de ekkor még nem lehetett tudni: pontosan milyen fegyverrel támadt rájuk. Ennek ellenére a TEK-esek nem használtak éles fegyvert, hamarosan enélkül is elfogták: az ajtót és az ablakot berúgva bejutottak a lakásba, azonban a férfi teljesen kivetkőzött magából: még akkor is ellenkezett, mikor a bilincselésre került sor. Ezután sem volt olyan mentális állapotban, hogy rendőrautóba ültessék, sérülései is voltak, így a műveleti egység speciális egészségügyi mentőtisztje és az orvo­sa látta el, ők adták át az Or­szágos Mentőszolgálat embe­reinek. A környékbeliek korábban a Borsnak elmondták: nem bánják, hogy a férfit lecsukták, mert többször is agresszívan viselkedett.

„Többeket is követett, zaklatott, megesett, hogy már máskor is fegyvert fogott valakire, sőt mi több, azt is hallottuk, hogy korábban már rabolt is” – mesélték. Hozzátették, egyáltalán nem bánják, hogy elvitték.

Két nappal korábban már rendőrökre támadt

A férfi lakásán végül a zsaruk egy gáz-riasztó fegyvert találtak. A helyiek azonban azt is hozzátették: úgy tudják, hogy nem sokkal az eset előtt Krisztián­nak megint meggyűlt a baja a törvénnyel.

„Pár nappal ezelőtt az egész dráma előtt már jártak kint nála a zsaruk” – mesélték. Állítólag a férfit már ekkor is elfogatóparancs alapján körözték, a zsaruk ki is mentek a lakására, azonban Krisztián ekkor sem viselkedett józan ember módjára: ellenállt a rendőrök intézkedésnek, balhézott a házban, az egyik rendőrt fejbe rúgta, de a másikra is rátámadt. A férfi ellen jelenleg két eljárás is folyik: a TEK hivatalos személy elleni erőszak miatt tett ellene feljelentést, míg a VI. kerületi rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoz.

A Bors értesüléseire a TEK-nél nem kívántak reagálni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

magyarnemzet.hu

Moszkvai terror: csattanós üzenetet küldött az orosz külügyi szóvivő

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Nagy a baj, elgázolt valakit M3-as metró

NÍNÓ

Baleset az M3-as autópályán, hatalmas a dugó

NÍNÓ

Égve hagyott cigaretta miatt csaptak fel a lángok Kiskunmajsán

NÍNÓ

Most jött: Flixbus balesetezett az autópályán, sok a halott, rengeteg a sérült - megrázó fotók!

NÍNÓ

Fél lábbal már a víz felett volt, Dunába akarta vetni magát egy 14 éves fiú

NÍNÓ

Rettenetes tragédia: nem tudták megmenteni a 34 éves, vétlen anyukát

NÍNÓ

Óriási csattanás a főúton, mentőhelikoptert riasztottak

NÍNÓ

Most jött: durva a helyzet az M0-son, összetört kocsik vannak az úton