1 éve

Se termék, se pénz – elfogták a rendőrök a netes csalót

A férfi álprofillal csapta be a gyanútlan vásárlókat.

Elkapták a redőrök a netes csalót, aki álprofillal fosztotta ki a vásárlókat Siklóson. A police.hu közlése szerint hiába várták vásárlók az előre kifizetett termékeket, a pénz eltűnt a termék pedig sosem érkezett meg. A férfire egy harkányi lakos tavaly decemberi feljelentése nyomán találtak rá a rendőrök. A. Attilára egy londoni székhelyű cégen keresztűl találtak rá. A férfri az prepaid és e-számlákkal foglalkozó cégen keresztűl hozott létre egy profilt, amit magyaroraszági bankszámlájával kötötte össze.

„Kiderült, hogy a gyanúsított több sértettet is megkárosított, de arra mindig vigyázott, hogy az értékhatár szabálysértésen belül, azaz 50 ezer forint alatt legyen” – olvasható a rendőrség közleményében, hozzátéve: a férfit végül egy dunaújvárosi autómata felvétele buktatta le.

„A kicsalt értékek 20-25 ezer forint közötti összegek voltak. Internetes oldalakon a csaló olyan eszközöket, például játékokat, legót és horgászfelszereléseket árult, ami népszerű a vevők körében, és várható volt, hogy azonnal jelentkeznek rá” – mondja Takács Olívia zászlós. A 37 éves férfi az internetről töltötte le az áltermékeket, amikről végül megállapodott a vevőkkel, hogy postai úton vagy egy csomagautómatán keresztűl átvehetik azokat. A. Attila végül a pénzt becsebelte, és nyom nélkül eltűnt.

A. Attilát egy külföldi cégen keresztűl buktatták le. A férfi álprofillal csalt ki pénzt a csanútlan vásárlóktól. Fotó: police.hu

A csalást jól kitervelte a férfi: a Dunaújvárosi Rendőrfőkapitányság közlése szerint a férfi több mobiltelefont is vásárolt, de a bankszámlához tartozó kivonatokra és bankkártyákra is bukkantak a lakásán.

A. Attila elismerte tettét. A férfit a rendőrség szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítja és ezenkívül további 14 sértett mellett egyéb hasonló bűncselekményekkel kapcsolatban is részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. Szabadlábon védekezik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!