1 éve

Megrázó részletek a szörnyű fóti gyilkosságról, megszólalt az áldozat édesanyja

Brutálisan meggyilkolta élettársa lányát egy 86 éves férfi Fóton. Sz. István kést ragadott, majd többször is az őket meglátogató nőbe szúrta. Erikának esélye sem volt a túlélésre.

Erika péntek este látogatóba ment Fótra abba a lakásba, amit ő vásárolt az édesanyjának. A gyászoló asszony, Mária megdöbbentő részletességgel idézte fel a történteket.

Fotó: police.hu

„István ráfogta Erikára, hogy ellopott tőle 200 ezer forintot. Ennek persze semmi alapja nem lehetett, hiszen a lányom nagyon gazdag volt. Sikeres fodrászszalont működtetett” – mondta Mária a Borsnak.

Fotó: Móricz István / Bors

Mint kiderült, István a pandémiára való tekintettel korábban odaadta Erikának a bankkártyáját azzal a kéréssel, hogy vegyen fel kétszer százezer forintot. Az idős férfi később meggyanúsította Erikát, hogy titokban klónoztatta a kártyát, ezért letiltotta azt.

„István kijelentette, hogy sok pénze eltűnt, ezt pedig a lányomon kérte számon” – csuklott el az édesanya hangja.

Az áldozat, Z. Erika
Fotó: Facebook

„Először rákiáltott Erikára, hogy „megdöglesz”, ezután nyakon szúrta bal oldalon, amitől rettenetesen folyt a vére. Zubogott. István ekkor sem fejezte be, még az oldalába is beledöfött. Erika ki­menekült a lakásból, leszaladt az utcára” – mesélte a megdöbbentő részleteket Mária. A házban lakók másnap arról számoltak be, hogy Erika vére a folyosó padlóját végigspriccelte.

„Erika ott rogyott össze a ház előtt. Az élettársam utánament, még egyszer szúrt, majd kétszer fejbe vágta egy ott heverő téglával” – mondta az áldozat édesanyja.

Erika egyébként élete egyik legboldogabb időszakát élte, hiszen éppen a jövő hét elejére várta a család a legkisebb családtagot. A családanya lánya, Eperke évek óta Las Ve­gasban él a férjével.

„Nagyon várta a lányom az unokáját, a születendő dédunokámat. Szeretett volna kimenni a nagy eseményre Amerikába, de a világjárvány miatt nem mehetett.”

Mária néni nem az első gyermekét kénytelen eltemetni. Két évvel ezelőtt Csaba hunyt el hasnyálmirigyrákban.

„Nem tudom, hogyan fogom elviselni ezt a tragédiát. Most nyugtatókat szedek, máshogy nem hiszem, hogy képes lennék életben maradni. Még a fiamat sem hevertem ki, de most a lányomat is elvesztettem. A férjem már több mint 30 éve elhunyt, mindössze 47 évesen. Már csak egyetlen gyermekem, Robi ma­radt” – csuklott el a gyászoló asszony hangja, majd felidézte, hogyan ismerkedett meg az élettársával.

„Együtt jártunk táncolni. Egy rendkívül kedves és intelligens embert láttam benne, ezért fo­gadtam be a saját lakásomba nyolc évvel ezelőtt. Neki Pilisborosjenőn van egy kis faháza. Saját gyermeke nincs, de az én családomban szeretetet kapott” – fakadt ki Mária néni.

„István iránt már csak gyűlölet van bennem. Korábban sohasem veszekedtünk. Szépen, békességben, szeretetben él­tünk, de már csak azt kívánom neki, hogy élete végéig maradjon börtönben! Ugyan jó erőben van, de 86 évesen már nincs sok neki hátra! Mielőtt elvitték a rendőrök, csak annyit mondtam neki, hogy „szemét”. Semmit nem felelt. Ennyi volt az egész.”

Nándor, Erika jelenlegi élettársa ugyancsak nem tud semmi rosszat mondani István természetéről.

„Az egész család mosolyviszonyban volt. A tragédiát nem tudom máshogy elképzelni, csak úgy, hogy a korából adódóan rájött valami. Már egyébként is érezhetőek voltak rajta a kezdődő demencia jelei. Mindent keresgélt, sosem találta a tárcáját, a kártyáját vagy a nadrágját. Nem szívesen engedtük el otthonról egyedül, mert előfordult, hogy eltévedt. Tagja volt egy baráti társaságnak, amellyel állandóan kártyázott. A leggyakrabban ultit játszottak, de csu­pán filléres alapon. Előfordult, hogy a partnerei közül is meggyanúsított valakit, hogy meglopta” – mondta a férfi.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2021. január 10-én elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság a gyanúsított mentális állapotára és a tanúk vallomására tekintettel a kényszerintézkedést az Igazságügyi Elmegyógyító és Megfigyelő Intézetben rendelte el végrehajtani.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Városháza-ügy: tart a nyomozás - videó

origo.hu

Halálra késeltek egy idős embert

borsonline.hu

Mindjárt lecsap a vihar, több megyére már riasztást adtak ki

hirtv.hu

Tragédia történt a strand medencéjében: egy nő meghalt, egy másikért még küzdenek

ripost.hu

Beindítja a pofozás, elárulta titkát a világ legszexibb sportolónője

hirtv.hu

Hatalmas erőkkel vonult ki a rendőrség, lezárták a környéket: egy 80-as éveiben járó férfit a nyílt utcán késeltek halálra

vg.hu

Ősztől ennyi pótdíjjal kell számolnia a BKK-n bliccelőknek

travelo.hu

Elkészült a világ első felfüggesztett maglev vonata

ripost.hu

A kórházi ágyon fotózták le Gáspár Beát, nagy a fájdalom, ápolók hada veszi körül

ripost.hu

Hatalmas robbanás rázta meg a napot, a Földre is hatással lesz

ripost.hu

Kitálalt Berki Krisztián pszichológusa: kemény titokra derült fény

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

További cikkek

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak Nagypeterdre: megsérült a polgármester felesége és az unokái

NÍNÓ

Öngyilkosság helyett horrorgyilkosság: Így mérgezte meg a két férfi Zsuzsát

NÍNÓ

Riadót fújtak az idősek miatt Óbudán! Újra félni kell?

NÍNÓ

Meglepő videót tett közzé a rabokról a büntetés-végrehajtás

NÍNÓ

Tragédia történt Baranyában, élet és halál között lebeg egy nő

NÍNÓ

Rémes, ami az M3-ason történt a kamionnal, lezárták a sztrádát

NÍNÓ

Nagy erőkkel keresi a rendőrség ezt az angyalarcú magyar tinilányt

NÍNÓ

Mókának indult, borzalmas balesetet szenvedett a tízéves kislány