2 éve

Váratlan fordulat a sólyi gyilkosság ügyében, ez történt a tárgyaláson

A 16 éves fiú ellen szerdán ítéletet hirdettek, de az egyelőre nem jogerős.

A másfél évvel ezelőtt történt sólyi gyilkosság ügyében szerdán hirdettek ítéletet. A Veol helyszínen lévő munkatársa megtudta, hogy a bíróság 15 év börtönbüntetést és 10 év közügyektől való eltiltást szabott ki a vádlottra.

A fiú védője enyhítésért fellebbezett, a végső döntést a Győri Ítélőtábla fogja meghozni.

Ahogy arról korábban a Ripost is beszámolt 2018. május 18-án egy sólyi édesapa tett bejelentést arról, hogy kislánya eltűnt. A rendőrök a társszervek bevonásával, helikopterrel, nyomkövető kutyával, több mint 100 emberrel azonnal megszervezték, és megkezdték a gyermek felkutatását, akinek a holttestét 2018. május 19-én, 2 óra 30 perckor, Királyszentistván külterületén, a Séd patak medrében találták meg.

A Veszprém megyei rendőrök nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást, majd a bejelentés után, 24 órán belül elfogták a gyermek megölésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiút, akit előállítottak és gyanúsítottként kihallgatták, a fiatal beismerte a bűncselekményt. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a rendőrök a letartóztatását, amit a bíróság 2018. május 21-én elrendelt.

Fridman Róbert, a megölt kislány szüleinek ügyvédje korábban elmondta, a vádlott nem teljes mértékben ismerte be a bűncselekményt, de arról, hogy mit ismert el, az ügyvéd kegyeleti okokból nem kívánt beszélni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!