2 éve

Gránátot dobott a szentesi jegyző házára, döbbenetes fordulat a bíróságon

A vádlottnak rossz volt a viszonya a jegyzővel, de nem lehetett bizonyítani, hogy ő dobta a házra a gránátot.

Szerző Ripost

Jogerősen felmentette a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki ellen a szentesi jegyző ellen 2006-ban elkövetett kézigránátos merénylet miatt indult eljárás.

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Az 57 éves férfit előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére, eljárása miatt, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölési kísérlettel vádolták.

A táblabíróság az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét helybenhagyó döntése szerint a bizonyítási eljárás során nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a kézigránátos támadást a vádlott követte el – írja az MTI.

A vádlottnak egyébként évek óta voltak konfliktusai a jegyzővel. Úgy gondolta, hogy számára kedvezőtlen döntéseket hozott. A férfi családjával együtt egy szentesi sörözőt üzemeltetett, ahol a jegyző még 2001 áprilisában betiltotta a zeneszolgáltatást, majd, mivel ez nem történt meg, 2002 szeptemberében bírságot fizettetett a férfi apjával.

Az ügyben közel egy évig zajlott a per. A férfi felháborodásában 2003-ban az egyik helyszíni ellenőrzés után egy téglát dobott a jegyző lakásába. 2006 nyarán, miután a férfi Németországból hazatért, a tiltás ellenére több napos zenés-táncos rendezvényt tartottak a sörözőben. A jegyző emiatt ismét figyelmeztette a férfit.

A söröző ügyével egy időben a férfi gyerekének elhelyezésével kapcsolatban is eljárás indult a Szentesi Polgármesteri Hivatalban, miután a férfi élettársa 2006. július 21-én eltűnt. A gyámhatóság ugyan ideiglenesen a férfinél helyezte el a gyereket, de pert indított a bíróságon, hogy megállapítsák, alkalmas-e a gyereknevelésre.

A két ügyben hozott döntések miatt a férfi 2006. augusztus 21-én felkereste a jegyzőt, hogy számonkérje. Mivel személyesen nem tudott vele találkozni, munkatársai előtt hangosan kritizálni kezdte őt is és döntéseit is, és közölte az egyik ügyintézővel, hogy „Ez volt a jegyző utolsó dobása!”, majd dühösen távozott.

A gránátot augusztus 22-én éjjel fél 3-kor dobták a jegyző házába. A gránát az ablakkeretnek ütközött, és visszapattant az erkélyre, ott robbant fel. 350 ezer forintos kár keletkezett. Nem sérült meg senki.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!