Létrehozva: 2019.12.13.

Végre leszámolnak a kuruzslóiskolákkal

Negyedmillió forintért ígérik a képzést, amivel rákos betegeket „kezelhetnek” – elképesztő kuruzslóiskolákra bukkantunk az interneten. Az Országgyűlés több törvényt is szigorított, így februártól már börtön jár a hasonló kamuképzésekért. Gondban vannak a pránanadisok és a pszi-sebészek…

Eddig csak azért járt börtön, ha valaki orvosnak hazudta magát – de februártól az is börtönbe mehet, aki jogosulatlanul ígér gyógyulást vagy végez kezelést természetgyógyászként vagy „nem-konvencionális” gyógyítóként. Sőt, leszámolnak a kuruzslóiskolákkal is: 2 vagy 3 év börtön járhat a kamuképzésekért, kamupapírok kiadásáért!

Pszi-sebész tanfolyam negyedmillióért…

Pedig virágzik a kuruzslóképző ipar: teli az internet energiákat mozgató, tudatalattit feltáró pránásokkal és hasonlókkal. Magyar „pszi-sebészből” például rengeteg akad, egyikük, Búzás József januártól például 250 ezer forintért indít pszi-sebészet tanfolyamot, hogy aztán újabb kuruzslókat zúdítson az országra.

Fotó: 123RF

Munkatársunk telefonon jelentkezett a borsos árú tanfolyamra, ahol meglepő dolgokat tudott meg. „A pszi-sebészettel krónikus, több éve fennálló problémákat kezelünk. Minden betegségnek tudatalatti háttere, pszichés oka van, ezeket kell felderíteni. Ha felhozzuk a tudatos tudatba a dolgot, az már fél gyógyulás” – mondta Búzás munkatársunknak, aki a férfinak azt mondta: azért szeretne jelentkezni a tanfolyamára, hogy aztán tüdőrákos édesanyját kezelje.

Pár alkalom és „kezelhetjük” a tüdőrákos édesanyánkat?

Búzás a telefonvonalban még azt is végighallgatta, hogy munkatársunk és édesanyja annyira bízik a pszi-sebészetben, hogy ezért egyelőre a kemoterápiát sem kezdte el a beteg asszony. „Ha az édesanyjának tüdőrákja van, akkor halálfélelmi konfliktusa van!” – jelentette ki Búzás, aki arra már nem tudott válaszolni, hogy akkor őszerinte minden tüdőrákos a halálfélelemtől betegedett-e meg. „Annyit ígérhetek, hogy a negyedik vagy ötödik tanfolyami alkalom után már tudja majd kezelni édesanyját, de azt nem ígérhetem meg, hogy meg is fog gyógyulni. Hogy addig mit tesznek, azt nem mondhatom meg, mindenki maga dönti el” – mondta.

Az oktatás már nagyobb biznisz, mint a kamugyógyítás

A Ripost-nak egy neve elhallgatását kérő „pránanadi nagymester” azt mondta, 7 fokozatot végzett el, darabját 30 ezer forintért, de egyszer sem kapott számlát. „Én úgy látom, ma már az oktatás a nagyobb biznisz, nem a gyógyítás” – mondja a kiábrándult pránás. A friss törvénymódosítás szerint ezekért a jogosulatlan oktatásokért 2 év börtön járhat.

Felhívtunk egy pránást is. Losoncziné a pranagyogyasz.hu oldal tulajdonosa, munkatársunknak mégis azt mondta, nem ismeri a pránanadit. „Különböző neveket adnak neki, és különböző iskolák vannak, amik azzal foglalkoznak, hogy mi történik a testben, ha elakad az energia” – mondja a nő, aki saját bevallása szerint az „energiatest harmonizálásával„ foglalkozik. „Most hallok először erről a törvénymódosításról, nem tudom, mit fogok tenni. Én nem tartom magam kuruzslónak” – mondta Losoncziné, aki azonban nem is tiltakozott az ellen, hogy rá is vonatkozik majd a törvénymódosítás. „Akkor majd legfeljebb nem tud jönni hozzám, aki gyógyulni szeretne” – szólta el magát a beszélgetés végén a nő.

1 millió forint a kamu díszdoktori címért

Éva néhány éve tanúja volt annak, amint Esztergomban egy magát külföldinek mondó, de magyarokból álló társaság külföldi egyetem díszdoktorává avatott több személyt.

„Volt talár, amerikai egyetemista sapka, nagy medál és oklevél, díszebéd és pohárköszöntő, minden, ami dukál egy díszdoktori avatáshoz” – mesélte a Ripost-nak. ”A díszdoktorok között közismert híresség is van, de nem akarom megnevezni, és van, aki ma is viseli az amerikai város nevét viselő egyetem díszdoktori címét – anélkül, hogy valaha orvosi vagy tudományos pályát futott volna be. Egyikük, aki meghívott, az ismerősöm volt, tőle tudom, hogy az érintettek fejenként több mint egymillió forintot fizettek a címért és a ceremóniáért.„

A kamu címek osztogatásáért is 2 vagy 3 év börtön járhat jövőre…

Az igazi természetgyógyászok üdvözlik a szigorítást

Üdvözli a szigorítást Dr. Hegyi Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának professzora.

Évek óta szorgalmazzuk, hogy a törvény szigorával lépjenek fel a doktori és egyéb tudományos címeket illetéktelenül viselők, a kuruzslók, a megfelelő képzettség és felhatalmazás nélkül oktatók ellen” – mondta a Ripost-nak. „A természetgyógyászoknak az egészségügyi ellátó rendszer keretében kellene dolgozniuk, szigorú szakmai előírások és szabályok alapján. Ma „közérzetjavító szolgáltatás” címén mindent csinálnak és ígérnek képzettség nélkül, amivel megtévesztik a betegeket. Bízom benne, hogy az új jogszabályokat szigorúan alkalmazni is fogják. A betegek védelmében javaslom a természetgyógyászok működésére vonatkozó törvény felülvizsgálatát, módosítását is” – tette hozzá a Magyar Integratív Medicina Szövetség elnöke.

1997 óta 28 ezren tettek természetgyógyász szakvizsgát, de alig több, mint száz tagja van a szakdolgozói kamarának, ami a professzor szerint azt mutatja, hogy még a természetgyógyászok többsége sem vállalja a szigorú etikai normák betartását. Dr. Hegyi Gabriella szerint az oktatásban is káosz van, 131 különböző cég hirdet tanfolyamokat, az egy hétvégéstől a kétéves képzésig.

„Épp ideje, hogy rendet tegyenek az oktatásban és a címek használatában” – helyesli a jogszabályváltozásokat az ismert természetgyógyász, Béky László is.

Sokan bújnak a természetgyógyászat mögé, lejáratva a valódi szakembereket, amit a joghézagok tettek lehetővé. 148 parabolikus doktorról tudok, akik megtévesztően használják a doktori címet. Az is megtévesztő, hogy egyesek, akik képzettség nélkül oktatnak, „diplomát”, „bizonyítványt”, „szakképzettséget igazoló oklevelet” adnak ki.”

A törvénymódosítás után kérdés, mi lesz az olyan népszerű irányzatokkal, mint a reiki, a fényadás, a pszi-sebészet vagy a pránanadi: most úgy tűnik, felszámolják őket, de kérdés, hogy van-e a számukra valamilyen kiskapu?

Börtönbe mehetnek az álgyógyítók Az Országgyűlés a Btk-t és több másik törvényt is módosított szerdán, hogy leszámoljanak a kuruzslókkal, kuruzslóképzésekkel. 1 év börtön: aki gyógyítónak hazudja magát, miközben nincs róla diplomája, és „kezelést”, „gyógyulást” ígér, börtönbüntetést kap! A börtön már nem csak azoknak jár, akik orvosnak hazudják magukat, miközben nincs orvosi diplomájuk, hanem azoknak is, akik jogosulatlanul természetgyógyásznak hazudják magukat, illetve akik jogosulatlanul végeznek „nem-konvencionális gyógyító” tevékenységet vagy pszichoterápiás gyakorlatot. 2 év börtön: leszámolnak a kamudiplomákkal, kamutanfolyamokkal, kuruzslóképzésekkel! 2 év börtönbüntetést büntetést kapnak, akik az igazival, államilag jóváhagyottal összetéveszthető „diplomákat”, „szakképzettségeket”, „tudományos fokozatokat” adnak. 3 év börtön: ha valaki ezt üzletszerűen, tömegesen csinálja, 3 év börtönt is kaphat!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szétplasztikáztatta magát, és teljesen lecsúszott az egykori gyönyörű szexszimbólum - drámai képek

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

"Megkért, hogy ne hagyjam őt elkallódni" - Hajas László is elismerte az apró nógrádi faluban élő fodrász fiú tehetségét

magyarnemzet.hu

Ha utánvéttel rendeli meg a csomagjait, jobb, ha szemmel tartja a futárt

ripost.hu

Szórj szódabikarbónát a küszöbhöz, fantasztikus lesz a hatás

origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

mindmegette.hu

Nem is hinnéd, milyen gyakran kell felmosni, vécét pucolni vagy kimosni az ágyneműt!

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

ripost.hu

Négy csillagjegy, akikre bármikor számíthatsz

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Sokkoló fotókat kaptunk a budapesti balesetről, épségben mászott ki a sofőr

NÍNÓ

Súlyos baleset a 44-es főúton: teljes az útzár

NÍNÓ

Drámai részletek a tragédiáról, ide csapódott be a repülőgép Ráckeresztúron

NÍNÓ

Nagy a baj, gázolt a Nyugatiból induló vonat

NÍNÓ

Most kaptuk: lezuhant egy repülő Ráckeresztúrnál, tragédia történt

NÍNÓ

Borzalmas baleset Budapesten, sokkoló fotót kaptunk

NÍNÓ

Káosz Budapesten: baleset miatt állt le a tömegközlekedés, most mentenek

NÍNÓ

Sokkoló látvány: ugrásra kész 27 éves férfi miatt zúgtak fel a szirénák