2 éve

Szörnyű, mi derült ki a győri családirtóról, ezt is végignézte a lánya

Egy neve elhallgatását kérő bennfentes szerint hibáztak a férfit vizsgáló pszichiáterek.

Nemcsak testvérei meggyilkolását, de három éve édesanyja brutális összekaszabolását is végignézte az ámokfutó győri apa hat­éves, életben maradt kislánya, Léna – írja a Bors.

Fotó: Facebook

A lapnak tegnap megszólalt egy neve elhallgatását kérő férfi. A 2016-os ügyre rálátó, és H. Gábort az eljárással kapcsolatban megismerő forrás helyesli, hogy az igazságügy­miniszter asszony vizsgálatot

kezdeményez a mostani család­irtás miatt.

„A pszichiáter szakértők hibázhattak, amikor nem tárták fel, hogy a férfi továbbra is veszélyt jelenthet a környezetére. Hiszen pontosan ez lett volna a szakértő feladata. Ráadásul ez a férfi sosem próbált színlelni, nem akarta úgymond megvezetni a szakértőket, erre értelmi képességei alapján sem lett volna alkalmas. Ő nem volt egy túl bonyolult ember. A büntetés-végrehajtás nem javasolta feltételes szabadlábra h­elyezését, a szakértői vélemények azonban ezt mégis lehetővé tették. Talán ez a történtek tükrében furcsán hangzik, de nagyon szerette a feleségét és a gyerekeit is, ez nem egy színlelt érzelem volt a részéről. Biztos vagyok benne, hogy beszűkült tudatállapotban követte el cselekményét” - magyarázta az informátor.

A H. Gábor ellen korábban lefolytatott eljárás irataiból kiderül az is: legkisebb lánya, a most hatesztendős Léna a 2016-os támadást is végignézte. Így nem túlzás azt állítani, hogy a férfi kétszer okozott számára feldolgozhatatlan traumát.

„Végignézte, ami az anyjával történt, és utána azt is, ahogyan az apja egy fürdőkádba dobott hajszárítóval végezni akart magával. Most pedig a testvérei halálát. Nem csodálkoznék, ha ezeket a borzalmas élményeket sosem heverné ki” – mondta a lapnak a család egyik ismerőse.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!