2 éve

Szobájába csalta, majd megkötözte és kirabolta a hotel portását

Szándékosan elrontotta a toalettet, majd hívta a portást, hogy javítsa meg. Ezután leütötte, megkötözte, és kirabolta a hotelt. Ám ezzel a bűncselekmények lajstroma még nem ért véget...

A férfi 2018. november 17-én kivett egy szobát a szállodában, majd odacsalta a recepcióst azzal, hogy az – általa előzőleg szándékosan – elrontott WC-tartályt megjavíttassa. A terve az volt, hogy amíg a recepciós elhárítja a hibát, addig a portán lévő kasszából megszerzi a hotel bevételét. A recepciós a férfi hívására felment a szobába, ahol azonban közölte, hogy a hibát nem tudja megjavítani. Ekkor megtámadta a férfit, a földre vitte, majd ököllel fejen ütötte, amitől a rövid időre az eszméletét is elvesztette. Ezalatt a támadó megkötözte a portást, és a pulóverét is a fejére húzta. Amikor magához tért, a férfi levezette a recepcióra, majd a kassza kulcsát megszerezve, abból 42 000 forint készpénzt elvett, és távozott. A portás a bántalmazás során agyrázkódást, zúzódásos, bevérzéses sérüléseket, továbbá 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett el.

Ennyi azonban nem volt neki elég: még ugyanezen az éjszakán, az egyik egri benzinkútról, a nyitva lévő, járó motorral pár percre hátrahagyott autó volánja mögé beült, és azt jogtalanul használva a város másik végéig hajtott. Itt magához vette az autóban talált készpénzt és sportfelszerelést, közel 120 000 forint értékben, továbbá a sértett jogosítványát és az autó forgalmi engedélyét, majd a járművet az út szélén hagyva távozott.

A férfi a szállodás affér előtt egy nappal, a saját édesanyját is meglopta oly módon, hogy a kulcsával bement annak házába, és onnan műszaki cikkeket, valamint egy kerékpárt tulajdonított el, közel 300 000 forint összértékben.

Fotó: Pixabay

Az Egri Járási Ügyészség a különös visszaeső férfival szemben rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés, és jármű önkényes elvételének bűntette, továbbá lopás minősített esetei miatt emelt vádat. Az ügyészség – halmazati büntetésül – börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!