3 éve

Vigyázz! Most ezt találták ki az unokázós csalók

Újabb módszerrel fosztogatják az időseket az unokázós csalók. Most a szokásos balesetre hivatkozva egy bankszámlára utaltattak egy újbudai asszonnyal 1 millió forintot.

Angol telefonszámról hívott fel egy újbudai asszonyt egy ismeretlen férfi 2019. szeptember 13-án délben. Az unokájának adta ki magát, azt mondta, hogy balesetet szenvedett, kárt okozott, és a pénzt azonnal be kell fizetnie a biztosítónak. Az álunoka azt kérte a nőtől, hogy egy megadott bankszámlára 1 millió 400 ezer forintot fizessen be. Az asszony azonnal a bankba sietett, és befizette az összes megtakarított pénzét, 1 millió forintot. A bankból kijövet felhívta az unokáját, akkor derült ki, hogy nem is ő kérte a pénzt. Az asszony azonnal feljelentést tett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoportja kiderítette, hogy a pénzt rövid időn belül egy másik bankszámlára utalták tovább, amelynek a tulajdonosa a 43 éves biharkeresztesi A. Vivien. Tegnap a lakhelyén fogták el a csalót a rendőrök.

Fotó: police.hu

Az 1 millió forintot addigra persze már régen felvették: három ember, három egymást követő napon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Látókörbe került még egy nő és egy férfi. A bűncselekmény elkövetésében a gyanú szerint mindhárman részt vettek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!