Létrehozva: 2019.09.29.

Gyűlölik a pásztóiak a csecsemőgyilkos anyát

Fellélegeztek a pásztóiak, hogy már nem lakik a közelükben H. Mónika és családja. Az asszony, bár nincs a rácsok mögött, az egykori legjobb barátnőjével sem tartja a kapcsolatot, egyedül az anyja tart ki mellette. A ház, amelyben a horroranya és az őt bántalmazó párja 3 gyermekét nevelte, üresen áll, a szomszédok legnagyobb megelégedésére.

Szerző Ripost

Vajon az ítélet lesz-e súlyosabb a gyermeke lefejezésével vádolt anyának, vagy pedig a környezete teljes elfordulása? Akármi is a válasz: H. Mónikának mind a kettővel meg kell küzdenie. Nincs olyan ember Pásztón, aki ne ismerné a gyermekgyilkossággal vádolt asszonyt, vagy párját, M. Jánost. Mindenki hallott arról, hogy 2018. januárjában egy halott csecsemő fejét találta meg egy kutya a településen folyó Zagyva folyó partján, és arról is, hogy az ügyészség szerint az édesanyja, H. Mónika ölte meg négy ütéssel, majd darabolta fel egy éles zsebkéssel. A helyieket nagyon megrázták a történtek, most már felejteni szeretnének, és továbblépni.

„Mindenkinek ez jut eszébe Pásztóról”

„Lassan már csak ez a borzalom jut mindenkinek eszébe a mi szép városunkról” – kesergett egy idős ember. A beszélgetésünkből kiderült: már régóta ismeri Mónikát és a családját.

„Együtt dolgoztam az apjával egy ideig. Mónika és az anyja nagyon hasonlítanak egymásra, úgy jellemben, mint kinézetben. Nem ismertem őket közelebbről, de arra emlékszem, hogy a kollégámat alkoholprobléma miatt bocsátották el az állásából.”

„Reméljük, nem jön senki lakni a házukba”

Régi lakóhelyükön, a Szúnyogszigeten élők jól emlékszenek a fiatal párra. A házuk már másfél éve üresen áll, szomorú mementóként két furgon rozsdásodik előtte. M. János a valaha jobb napokat látott autók és alkatrészeik értékesítéséből élt, ezeket viszont itt hagyta akkor, amikor elköltözött.

„Az asszony mindig hordta a gyerekeket óvodába, iskolába. Olyan szomorúnak, és gondterheltnek tűnt – emlékezett vissza az egyik szomszéd.

”Bár velünk és a környéken élőkkel kedvesek voltak, volt, hogy vita hangja szűrődött ki tőlük. Amióta elmentek, nem költözött ide senki, csak néha egy fiatalasszony jön ide, ellenőrizni, hogy minden rendben van e. Reméljük, hogy nem is jön ide senki, ebbe a baljóslatú épületbe.„

Habár H. Mónikának nem kell a rácsok mögött várnia az ítéletre, és elvileg találkozhatna a régi ismerőseivel, úgy tudjuk, már senkivel sem tartja a kapcsolatot.

Volt barátnője elégette az ágyneműjét

”Valaha barátnők voltunk, de most már nemigen beszélünk„ – jelentette ki a kettejük barátságáról B. Emese.

Pedig egykor ő volt Mónika legfőbb bizalmasa. Hozzá járt, nála sírta ki magát, amikor összevesztek Jánossal, sőt, a gyilkosság előtti szilveszter éjjelt is nála töltötte. Ekkor már voltak az elhidegülésükre utaló jelek.

”Amikor újévkor felkeltem, Móni már nem volt a fekhelyén. A lányom takarított, és mondta, hogy „Milyen szemtelen ez a Móni, bepisilt, és nem is szólt.” – fejtegette Emese.

Később az ágyneműjét elégettük a papuccsal együtt, amit aznap kölcsönadtunk neki. Az ugyanis koszos és véres lett, és a lányom kijelentette, hogy ő bizony nem hajlandó felvenni a Mónika után. A ruhákat, amiket kölcsönadtunk neki, sem kértük vissza.

H. Mónika jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, és az édesanyjánál lakik. Elmondása szerint az anyja és a környezete hisznek abban, hogy nem ő követte el a gyilkosságot, és kiállnak mellette.

„A három gyermekemmel is tartom a kapcsolatot. A legnagyobbik, Márk tudja mivel vádolnak, de erről nem szoktunk beszélni” – jelentette ki a Ripostnak Mónika.

A gyerekek mellett van még valaki, aki láthatóan nem tud elszakadni Mónikától: az egykori élettársa, az őt rendszeresen bántalmazó M. János. Amikor a keddi tárgyaláson a bírónő rákérdezett, nem mondta ki egyértelműen, hogy kettejük között mindennek vége, és a tárgyalás szünetében is az volt az első dolga, hogy az asszonyhoz menjen, hogy beszéljenek.

origo.hu

Itt a videó, ahogy lelövik a merénylőt

ripost.hu

A kutatók is kővé dermedtek attól, ami megjelent a Vörös bolygón

borsonline.hu

Lezárták a teljes autópályát Budapest felé, nagy baj történt

mandiner.hu

Az egész világon Orbán Viktorért aggódnak – az is nyilvánvaló, miért

ripost.hu

Íme 10 tipp, amivel lehűtheted magad a lakásban: légkondi nélkül is lehet hűsölni!

vg.hu

Iváncsai akkumulátorgyár: a koreaiak elmondták, mit terveznek az üzemmel – „nem várt, különleges helyzet"

ripost.hu

Újabb dráma: egy holttestet már kihúztak a vízből, két embert még keresnek

travelo.hu

Tripadvisor: Ezektől a hotelektől óvakodjatok Görögországban!

ripost.hu

Íme a cukkinifasírt, amibe még tojás sem kell

ripost.hu

Átveszi az irányítást az univerzum, 3 csillagjegy élete megváltozik

ripost.hu

Lengyelország bejelentette: totális háborúra készül Oroszországgal

ripost.hu

Rossz hírt kapott az évre 3 csillagjegy, nekik lesz szükségük túlélési tervre!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Ütközött, majd felborult egy mentőautó Budapesten, a Bocskai úton

NÍNÓ

Már este volt: 30 éves férfit nyelt el a folyó, hiába keresték

NÍNÓ

Most kaptuk: az M5-ös is elesett, óriási a dugó, járhatatlan az út

NÍNÓ

Most jött: brutális baleset az M1-esen Budapest felé, ezekben a percekben mentenek

NÍNÓ

"Számoltuk a perceket" - rettenetes tragédia a Balatonnál, a mentők sem segíthettek

NÍNÓ

Nagy a baj: László biciklivel indult dolgozni, nyoma veszett

NÍNÓ

Iszonyat a határnál: rommá zúzott kocsiban haltak meg, egy gyerek is áldozat lett

NÍNÓ

Megrázó videó: kisbaba sérült meg súlyosan Budapesten, óriásit hibázott a sofőr