A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK
3 éve

Gyűlölik a pásztóiak a csecsemőgyilkos anyát

Fellélegeztek a pásztóiak, hogy már nem lakik a közelükben H. Mónika és családja. Az asszony, bár nincs a rácsok mögött, az egykori legjobb barátnőjével sem tartja a kapcsolatot, egyedül az anyja tart ki mellette. A ház, amelyben a horroranya és az őt bántalmazó párja 3 gyermekét nevelte, üresen áll, a szomszédok legnagyobb megelégedésére.

Szerző Ripost

Vajon az ítélet lesz-e súlyosabb a gyermeke lefejezésével vádolt anyának, vagy pedig a környezete teljes elfordulása? Akármi is a válasz: H. Mónikának mind a kettővel meg kell küzdenie. Nincs olyan ember Pásztón, aki ne ismerné a gyermekgyilkossággal vádolt asszonyt, vagy párját, M. Jánost. Mindenki hallott arról, hogy 2018. januárjában egy halott csecsemő fejét találta meg egy kutya a településen folyó Zagyva folyó partján, és arról is, hogy az ügyészség szerint az édesanyja, H. Mónika ölte meg négy ütéssel, majd darabolta fel egy éles zsebkéssel. A helyieket nagyon megrázták a történtek, most már felejteni szeretnének, és továbblépni.

„Mindenkinek ez jut eszébe Pásztóról”

„Lassan már csak ez a borzalom jut mindenkinek eszébe a mi szép városunkról” – kesergett egy idős ember. A beszélgetésünkből kiderült: már régóta ismeri Mónikát és a családját.

„Együtt dolgoztam az apjával egy ideig. Mónika és az anyja nagyon hasonlítanak egymásra, úgy jellemben, mint kinézetben. Nem ismertem őket közelebbről, de arra emlékszem, hogy a kollégámat alkoholprobléma miatt bocsátották el az állásából.”

„Reméljük, nem jön senki lakni a házukba”

Régi lakóhelyükön, a Szúnyogszigeten élők jól emlékszenek a fiatal párra. A házuk már másfél éve üresen áll, szomorú mementóként két furgon rozsdásodik előtte. M. János a valaha jobb napokat látott autók és alkatrészeik értékesítéséből élt, ezeket viszont itt hagyta akkor, amikor elköltözött.

„Az asszony mindig hordta a gyerekeket óvodába, iskolába. Olyan szomorúnak, és gondterheltnek tűnt – emlékezett vissza az egyik szomszéd.

”Bár velünk és a környéken élőkkel kedvesek voltak, volt, hogy vita hangja szűrődött ki tőlük. Amióta elmentek, nem költözött ide senki, csak néha egy fiatalasszony jön ide, ellenőrizni, hogy minden rendben van e. Reméljük, hogy nem is jön ide senki, ebbe a baljóslatú épületbe.„

Habár H. Mónikának nem kell a rácsok mögött várnia az ítéletre, és elvileg találkozhatna a régi ismerőseivel, úgy tudjuk, már senkivel sem tartja a kapcsolatot.

Volt barátnője elégette az ágyneműjét

”Valaha barátnők voltunk, de most már nemigen beszélünk„ – jelentette ki a kettejük barátságáról B. Emese.

Pedig egykor ő volt Mónika legfőbb bizalmasa. Hozzá járt, nála sírta ki magát, amikor összevesztek Jánossal, sőt, a gyilkosság előtti szilveszter éjjelt is nála töltötte. Ekkor már voltak az elhidegülésükre utaló jelek.

”Amikor újévkor felkeltem, Móni már nem volt a fekhelyén. A lányom takarított, és mondta, hogy „Milyen szemtelen ez a Móni, bepisilt, és nem is szólt.” – fejtegette Emese.

Később az ágyneműjét elégettük a papuccsal együtt, amit aznap kölcsönadtunk neki. Az ugyanis koszos és véres lett, és a lányom kijelentette, hogy ő bizony nem hajlandó felvenni a Mónika után. A ruhákat, amiket kölcsönadtunk neki, sem kértük vissza.

H. Mónika jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, és az édesanyjánál lakik. Elmondása szerint az anyja és a környezete hisznek abban, hogy nem ő követte el a gyilkosságot, és kiállnak mellette.

„A három gyermekemmel is tartom a kapcsolatot. A legnagyobbik, Márk tudja mivel vádolnak, de erről nem szoktunk beszélni” – jelentette ki a Ripostnak Mónika.

A gyerekek mellett van még valaki, aki láthatóan nem tud elszakadni Mónikától: az egykori élettársa, az őt rendszeresen bántalmazó M. János. Amikor a keddi tárgyaláson a bírónő rákérdezett, nem mondta ki egyértelműen, hogy kettejük között mindennek vége, és a tárgyalás szünetében is az volt az első dolga, hogy az asszonyhoz menjen, hogy beszéljenek.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, miért nem tudott felérni a Mount Everest csúcsára Suhajda Szilárd - videó

origo.hu

Hivatalos bejelentés: 800 UFO-rejtélyt vizsgál a NASA

borsonline.hu

A helyzet fokozódik, kezd elmérgesedni ByeAlex és Ganxsta Zolee ügye

mandiner.hu

Lukasenka kitálalt: Szerinte ez volt Putyin legnagyobb hibája

metropol.hu

Megszólalt a szakérő: ezt élhette át Suhajda Szilárd az utolsó percekben

hirtv.hu

Időközi polgármester-választást tartanak ma Kéleshalmon

origo.hu

Elviselhetetlen sztárok: kikkel a legrosszabb együtt dolgozni?

mindmegette.hu

Citrom és fokhagyma: ezzel a filléres házi csodaszerrel búcsút inthetsz a meszesedésnek

ripost.hu

Lélegzetelállító együttállást láthatunk éjjel az égen

ripost.hu

Alig takarta valami Tóth Andi bájait

ripost.hu

Nagy a baj, rossz hír érkezett a börtönbe zárt Galambos Lajcsiról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

„Félek, hogy az anyja kárt tesz magában vagy a kislányban” - eltűnt lánya miatt aggódik a kétségbeesett apa

NÍNÓ

Az eper miatt már a rendőrség is nyomozni kezdett Budapesten

NÍNÓ

Két kicsi gyereket hagyott hátra a Miskolcnál kiégett autóban elhunyt házaspár

NÍNÓ

Az egész utat lezárták, akkora baleset történt Büknél

NÍNÓ

Tragédia történt Zala vármegyében

NÍNÓ

Pizzával és cigivel csábított szexe gyerekeket a Pest megyei pedofil

NÍNÓ

Nem tetszett neki a születésnapi étel: hátborzongató, amit élettársával tett a férfi

NÍNÓ

Apácával és egy kiskorúval akart szexelni egy perverz Büdaörsön